En intensiv helg

Efter den lugna fredagskvällen bjöd lördagen på ett desto högre tempo. Efter frukosten började jag och Kajsa städa vårt gårdshus. Min bror åkte hem till Kiruna för nu var det dags att börja jobba för honom. Kajsa skulle flytta in i vårt hus för på söndag skulle vi få en ny hyresgäst i gårdshuset. Vi har ju haft gäster boende där hela sommaren och alla har ju städat där, men nu skulle det bli storstädning. 
Allt som går att slänga i tvättmaskinen fick en omgång där. Tak, väggar och alla skåp torkades. Spis, kyl och annat skrubbades. 
En ny kyl beställde jag bara så där i all hast. Den som står här nu är mer än 35 år gammal, och fungerar men det droppar misstänkt från den ner på klinkerplattorna. Hoppas den håller kylan tills den nya kommer om en månad. Vill så klart göra om allt här, men inser att det inte finns tid för ännu en renovering just nu.  
Kajsa åkte till sin mamma på sjukhuset för att hälsa på. Jag fortsatte mitt städrace och när allt var skinande rent var klockan eftermiddag. Då satte jag igång med att fräscha upp inne i vårt stora hus.
Renbädda, så trist med ack så skönt att sova i renbäddade sängar. 
När allt var tvättat och klart här i vår tvättstuga ramlade nästan alla våra barn in, för surströmming och annat gott. Roligt, och innan midnatt somnade jag ovaggad efter den lördagens hetsiga tempo.
För 09.40 på söndagsmorgonen satt jag på en bänk intill fotbollsplanen på Bergnäsets IP. 
Tjocktröja och vindtät jacka, för morgonen var minst sagt kylig. 
Axel hade match. 
Gustav kom också och hejjade på sin systerson och IFK Luleå. Köpte te och kaffe så vi kunde värma händerna i kylan, för det var alldeles för kallt den här augustimorgonen.
På eftermiddagen kom Lukas hem, superglad för att han klarat Jägarexamen. 
Så himla glad för hans skull, även om det innebär att alla mina gossar försvinner på jakt nu mer eller mindre men troligvis mer. 
 Hösten är inte bara tända ljus och mysiga kvällar, 
utan också älgjakt, fågeljakt och ensamma helger. 
Helger som jag fyller med roligheter, tjohoo!
 
 ♥ Maria
 
Kommentera inlägget här: