Planerar för hösten

Det är ju så på många arbetaplatser, att man samtidigt som man arbetar med nuet, också planerar för framtiden. På skolan pågår planer för hösten för fullt just nu. Vi planerar också för blivande förskoleklassen, för deras besök på skolan nu i maj, besök som ske utomhus så långt som möjligt.  Många funderar över var alla klasser ska ha sina klassrum. Det är ofrånkomligt att inte göra vissa byten. Skolan är delvis gammal, där det i den äldsta delen är rätt så små klassrum, alltså styr antalet elever per årskurs vilket klassrum de får. Ett jättejobb att flytta, och ingen vill det frivilligt. 
 
Det som är skoj, är alla återkommande roligheter på skolan de sista skolveckorna, så som brännbollsmatchen, lärarna mot eleverna i år 6. Oj, vilken kamp det är varje år!
 
Vi ska ha en städkväll i maj, och nu skrivs det på listor vad som ska fixas och städas då. Nu på fredag ska vi ha personalfest, men lugn - vi ska ha den via teams. Var och en med en dator i knät och lite gott att äta bredvid sig. Någon ska ha på sig sina pyjamasbyxor ryktas det om, för de syns ju ändå inte. 😉 
Jag funderade en kort stund på om jag skulle anamma den nya trenden med att inte äta något alls efter 18.00 och inget före 11.00 på förmiddagen - men valde att fortsätta som tidigare. Det händer att jag missar frukosten, men väntar sällan så länge som till 11.00 med att äta. På kvällen kan jag gärna äta frukt, och som i kväll en liten pralin till en kopp te. Föredrar mitt lilla kvällsfika före noll intag, går lite snabbare i stället. 
Fortsätter alltså promenera då jag inte cyklar på kvällarna. Nu lite snabbare. Fick tips om riktigt bra joggingskor för oss med hälsporre, Hoka One One, funderar på att köpa ett par. Tar gärna emot recensioner, om ni har testat dem. 
I går gick jag förbi mina barnbarn här i byn, fick sådan längtan efter dem. Jag och lilla O planerade lite pyssel hemma hos mig någon gång här framöver. Lilla O är världens händigaste tjej! I helgen har hon byggt fjärilshus. Jag funderar på om vi skulle ge oss i kast med att tillverka en fågelholk...vi får väl se.
 
♥ Maria


Kommentera inlägget här: