Mosig

 De senste veckorna har jag hängett mig åt dokumentation och annat skrivjobb vid datorn timme ut och timme in, vilket kan ha bidragit till det onda i nacken som kom sedan. Jag körde ett gympapass framför TV:n med Sofia, och plötsligt hände något i nacken - en låsning eller nackspärr. Ont, i två veckor har jag haft, och det har inte gått över fast jag stretchat och försökt på olika vis att få till det. 
I går på jobbet ringde jag till vår duktiga Thaimassör i vår by. Tänkte först ta massage på LYXX inne i Luleå, men sparar det till senare, det tar längre tid, då man ska hem från Boden först och sedan in till stan. Jag hade tur och fick en sen tid hos Siriwan på fredagseftermiddagen. 
Ute var det värsta aprilvädret, snö i massor som föll ner. 
Varmt och gott inne, och en känsla av att befinna sig på en annan plats än i Norrbotten i april. Thaimassage är inte speciellt skönt, rent av väldigt plågsamt. Oj, oj oj så ont det gjorde. Men som tur är, känns det väldigt skönt efteråt. 
När jag åkte hem, kilade jag snabbt in på Torget, i Sävast och köpte med mig en helgpåse. Det skulle ju bli sent med middagen, eftersom jag prioriterade massage innan. 
Det här med helgpåsar har ju varit rätt så populärt i Luleå i länge, då en av våra bästa restauranger i stan kört med det i många år. Men i och med alla restriktioner nu, har det ökat lavinartat, ett sätt för alla restauranger att överleva. Och ett sätt för oss att hjälpa dem att överleva. 
Förrätten, cheesecake med en röra av renstek på. 
Rödingfilé med kålrabbi och grönt till varmrätt. 
Efterrätten, det godaste av allt. Chokladfontant med vaniljgrädde och hallon, mums! 
En fin avslutning på den här påsklovsveckan då jag jobbat järnet med saker som fanns på min agenda. 
Mina vårblommor fick värma sig inne på glasverandan då snön fortsatte vräka ner under fredagskvällen. 
 
Det onda i nacken är borta, men jag är mörbultad i övrigt av den medicinska massagen som verkligen går på djupet. 
 
 Den här lördagsmorgonen har jag städat, kändes som ett måste. På ett tag ska vi in till stan, uträtta lite och sedan till en gullig kvinna som ska firas för att hon fyllt år. I morgon har jag två andra gulliga damer som kommer till mig på lunch/brunch vad det nu blir. 
 
Oj, så jag längtar efter att få klart vårt badrum, men nu ska vi roa oss lite i helgen. 
Nästa helg åker vi nog och hälsar på min mamma som nu fått båda sina sprutor av vaccin,
och det har då hunnit gå två veckor som de rekomenderar. 
Sedan kan det bli Riksgränsen och snart är det midsommar. 
 
♥ Maria
 
 
 


Kommentera inlägget här: