Vardag, varje dag...

Jag valde mellan en promenad ute i mörkret eller ett gympapass hemma i vardagsrummet. Det blev hemma, och det var skönt och tråkigt. Att träna ensam är inte riktigt min grej, jag får mer energi då jag tränar med någon. Förresten, det finns en sak jag gillar att göra ensam, och det är att springa. Springer jag med någon som är snabbare än mig blir det alldeles för jobbigt och att springa med någon som är långsammare än mig klarar jag nästan inte, tyvärr. Inget problem oavsett just nu, eftersom jag inte ska springa så länge jag har problem med hälarna. 
Mitt hopkok till frukost nu på hösten. Tar av det som fortfarande finns ute på min gård, och av vad jag har hemma i kylen. 
Det händer ibland att jag inte hinner äta hemma, då åker något ner i min lilla lunchväska även för frukosten. 
I dag var det i alla fall onsdag, regnet öste ner och det var Förvaltningsdag. Till förmiddagens fika delade jag och Jenny som vanligt på en smörgås och en gobit. 
Det är Coronarestriktioner, så tyvärr får vi inte sitta med varandra så som tidigare, utan endast tre och tre i cafét på vår Förvaltning. 
Här satt vi korrekt. Sedan bjöd vi in våra kollegor att sitta bredvid oss när de kom med sitt fika. Vi sitter ju ändå så nära varandra då vi har möte med vår chef, tänkte vi högt. 
Nu blev vi för många, men vad gör det tänkte vi och hade lite skoj åt stolen Patrik tog med sig från ett ståbord intill. Vi blev snabbt tillsagda att sprida ut oss i café så som det var möblerat innan vi kom. 
Okej, vi får lov att lyda och följa restriktionerna. Så märkligt allt är just nu.  
Den här boken låg i min brevlåda då jag kom hem från Riksgränsen. Så glad jag blev, och tack snälla Nina för den!!! 💝
Så fort jag får tid ska jag sätta mig skönt med en tekopp och tekanna intill mig och med boken i knät och läsa. Nina är kusin med mina barn och en av de lärare vi hade i juridik då jag gick rektorsutbildningen i Umeå för många år sedan. 
I kväll var jag barnvakt ett tag åt Olivia och August. Så mysigt, att få vara en del av deras vardagsliv ibland. Jag byggde lite med LEGO med August och hade ett långt samtal med Olivia om livet i skolan. Spännande att få ta del av hennes tankar. 
 
Just nu orkar jag inte läsa så mycket på kvällarna, är alldeles för trött. 
Synd, för jag har massor som jag vill dyka ner i, men men...
 
 
♥ Maria

Kommentera inlägget här: