Höstfärger

Vädret si så där, inte något regn så länge vi vandrade, eller ja lite droppar kom det faktiskt. Men inget vi lade någon större vikt vid. 
En makalös färgprakt
 
De här färgerna har vi ju växt upp med, vi som har vuxit upp här i norr. Ändå blir jag lika hänförd och betagen varje höst. 
Så lycklig över stunden här och nu. 
 
En dag som bjöd på alla väder kan man väl säga. 
Vi pratar i ett medan vi vandrar, det är ett bra tag sedan vi träffades sist jag och min svägerska. På fjället är det rätt så lugnt, vi ser några taggade vandrare men inte fler än så. Lugnare än då jag var här i juli. 
Hjortron som är precis lagom mogna, en del till och med kart. Lollo har en inbygd hjortron GPS, hon hittade massor en bit från stigen vi gick vid. Vi plockade och åt oss mätta innan vi fortsatte traska. 
Givetvis måste man ta sig över bäckar. Tveka inte ropade jag åt Lollo. Hur farligt kan det vara, det värsta som händer är att man drattar i. Det gick bra, och när vi skulle tillbaka fixade Lollo en spång att gå på. 
Vi gick på en fin grillplats där vi stannade för att fika. 
 
Jag fotade som vanligt en massa. Här upp var det en kylig vind som fick oss att plocka upp både mössan och tjocktröjan.
 
Efter våran vandring gick vi upp till nya hotellet Niehku och försökte få ett bord igen, vet inte vilken gång i ordningen jag försöker, lyckas inte den här gången heller. De tar inte in fler än dem som bor på hotellet nu i coronatider. Pratar lite med ett äldre par som Lollo pratat med under resan hit i går på bussen. Mannen berättar att han har köpt ett årskort på SJ och Länstrafiken, för 80 000 kr. Då får han åka hur mycket han vill under ett år, och väljer han nattåg ingår sovvagn ensam eller med en vän. Alltså reser de en hel del han och hans fru och då med tåg och buss. De har ätit gott på hotellet får vi veta, men de bor ju där. 
 
Vi handlar med oss goda ingredienser på ICA till en middag hemma istället. Det blir en trevlig kväll med mat och prat. 
 
Nu ska jag nog också jag krypa ner i sängen och läsa en stund. Lollo har redan somnat, vi ska upp tidigt i morgon och vandra om vädret vill oss väl.  
 
♥ Maria
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: