Höstens kvällar

Efter vår vandring på lördagen fixade Lollo en supergod vegetarisk middag. Till den en ljuvlig sås på créme fraiche och vitlök, mums!
Kanske en promenad efter middagen tyckte Lollo, vi hade ju bara knatat på i 1,2 mil tidigare under dagen. Jag hakade på och vi tog sikte på stranden.
Först kikade vi in hos min bror med familj. Elin chillade efter deras vandring under dagen. Vi bjöd hem dem till oss, men bad dem ta med kaffet. Varken jag eller Lollo dricker kaffe så något sådant hade jag inte hemma. 
Det är så fint, med alla dessa charmiga båthus på rad. 
Sedan skyndade vi oss hem, och fixade lite gott åt våra gäster, som måste ta med sig drycken. 
Tände ljus på ute och inne.
Lollo och min bror umgicks en del i samma tonårsgäng en gång i tiden. Så de pratade gamla minnen, och jag och Anita som inte hängde med i deras minnen hade annat spännande att prata om. En mysig kväll hur som haver. 
När jag trött tassade upp tidigt denna söndagsmorgon låg en tjock dimma som ett mjukt täcke över fjälltopparna. 
Tände ljus och tog det lugnt en stund. I dag var det städdag och hemresa på agendan. 
Frukosten, à la kylskåpsrensning. 
Solen kom fram och björklöven på de små knotiga grenarna skimrade om möjligt ännu mer i höstljuset. Nu skulle våra tunga väskor upp till bussen som skulle ta oss till Abisko och tåget. 
Vilket givetvis gick galant med två starka norska guttar som erbjöd sig att bära dem. Så gulligt. 
Här satt vi och väntade en stund på bussen, kaffe bjöds de på men inte te...
Ingen nöd för oss, vi hade med oss te och gofika. Semestern lider mot sitt slut, och när Lollo klev av tåget i Gällivare sov jag en stund medan tåget tuffade vidare mot kusten. 
 
 
♥ Maria
Kommentera inlägget här: