de senaste dagarna

I går hade vi besök på skolan av Lotta som är ansvarig för "Ur och Skur" i vår norra landsända. 
En regnig men syrerik dag. Vi traskade runt på skolgården och i vår skolskog alldeles bakom skolan. Lotta tog bilder av skolgården och förskolans gård och ska sedan ge oss tips på hur vi kan utveckla dem. Gårdarna är rätt så fina redan nu, om man jämför med vissa andra skolgårdar och förskolegårdar vill säga. Men allt kan bli ännu bättre. 
Efter vår skogspromenad och granskning av gårdarna lämnade jag Lotta på förskolan där hon skulle träffa pedagogerna. Nickan som var fin i håret, fredagsfin. 
Efter jobbet och arbetet med prognosrapportering var det en del samtal att ringa och mail att svara på. Sedan gav jag mig iväg i all hast till Axels nya skola för att hämta honom. Spännande, och ja, en helt vanlig skola kan man väl säga när jag ser inredningen och utemiljön. Jag fick också se på Axels skolarbeten och var han sitter i sitt klassrum. 
 
-Det enda tråkiga med att bo här är att det är så långt till er, mormor, sa en liten kille. 💖
 
Axel fick välja vad vi skulle börja med den här fredagseftermiddagen. 
Det blev en titt in på en leksaksaffär. Han fyller år om någon vecka, och ville att jag skulle fota vad han önskar sig, så att alla vet, som eventuellt funderar på vad de ska köpa åt honom. Badankor kan vara skoj, men helst de som är lite coola. 
Snygga bilar, gillar han mest. 
Möjligen en motorcykel, eller LEGO. Mormor är ju lite svag för barnbarn, så Axel fick köpa med sig en liten låda med LEGO fast han inte fyller år eller så just nu. Han behöver ju lite kläder också sa hans mamma, så jag vet i alla fall vad jag ska köpa. 
Det blev fredagsmiddag och bastubad. Sedan ville Axel bada badkar efter bastun vilket han givetvis fick.
 
Fredagsgott. Egendesignad strutglass. 
Vi såg på Madicken och till sist somnade vi. Alltså Axel och mormor. När min man kom upp och väckte mig hade jag redan sussat en timme av fredagskvällen i mörkret intill en varm och go kille.  Mysigaste myset. 
Axel sover lite längre än sina kusiner. Klockan var närmare 08.00 när vi vaknade. Men frukosten blev rätt lik den vi åt förra helgen, för våfflor stod på önskelistan igen. 
 
Man lär sig massor på min skola, som vikten av att strö nyponpulver över sin smoothie, eller fil eller gröt. Jag gör det då jag inte äter eller dricker andra vitaminer. Nypon innehåller massor med nyttigheter och man behöver ju inte överdosera. 
Axel fick sin morfar att gå ut i den regniga morgonen och fixa ved att göra upp eld med i kakelugnen. Vi hade ingen korv hemma, men svenska goda äpplen grillades. 
När vi till sist kom ut, blev det fix i trädgården. Axel fick plocka in lite morötter och ta med sig hem en påse. Jag rensade i rabatterna, som fått leva sitt eget liv lite för länge. På eftermiddagen skjutsade jag hem Axel och kände att jag saknade honom på en gång jag lämnat honom, suck. 
 
♥ Maria
Kommentera inlägget här: