On the road...

När jag ska i väg på något ett tag, brukar jag skynda mig iväg till barnbarnen. Bara för att det inte ska bli så långt mellan besöken. 
Den här veckan bjöd till en början på tre intensiva dagar, och massor att göra. Mitt i allt skyndade jag mig i väg till Olivia och August en stund innan de skulle sova. Så skoj. 
I går efter jobbet blev det bil i många mil till Umeå. Vi fick en sen middag och en mysig kväll med Joel och Lovisa. Efter middagen bjöds det på varm hallonsås till en krämig och god chockladglass. Somnade nog så fort jag la ner mitt huvud på kudden den här kvällen. 
Frukost tidigt i ett dimmigt Umeå. Joel och Lovisa drog i väg på jobb och skola.
 
Innan de drog i väg snurrade vi lite på glasmuggen i bild, och med ett leende kom vi ihåg hur lillebror Lukas för några år sedan sålde dessa muggar under sin gymnsietid och UF-företaget han och några klasskamrater startat. Lukas gjorde reklam för dem i vår byagrupp på FB och fick så många beställningar så muggarna inte räckte till alla som ville köpa. Det slutade med att halva familjen blev utan och han själv med. 
Vi packade och gav oss iväg. När vi låst dörren la vi nyckeln i ett postfack enligt instruktion.  Tyvärr, så la vi den i fel fack, ajaj aj! Så när de kom hem fick de ett jättejobb med att få tillbaka nyckeln från grannens postfack. Vår son suckade och sa då han ringde att han börjar bli orolig över hur snurriga vi är. Jag kunde inte låta bli att skratta åt eländet. 
Ett tjockt dimtäcke verkar ha lagt sig över hela Sverige. Ungefär så här såg det ut hela vägen ner till Stockholm. Eftersom jag bestämt mig för att nyttja tiden i bilen klokt, så läste jag en och en halv bok medan timmarna gick och mil efter mil avverkades. 
Lagom till middagen kom vi fram till Lukas.
Saffransris till en smakrik kycklinggryta. 
Lukas hade köpt ett superduper gott bröd åt sin mamma från Häggviks bageri. Han vet vad hans mamma tycker om.
 
Jag har två böcker till att läsa, vilket jag nog hinner innan jag är hemma igen. Men jag ska hinna lite annat också har jag tänkt...lite otäckt med Covidläget just nu, så det gäller att ta det varsamt och hålla avstånd. 
 
Var rädd om er!
 
♥ Maria
 
 

Kommentera inlägget här: