Lite av vad vi gjort

En fin dag, med lagom dos av allt. Lukas hade träning och drog i väg tidigt. Jag fick övertala min man om hur fint det är att strosa runt på Järvafältet. Han var väldigt skeptisk, men valde att följa med mig ändå.
-Men det här är ju en skog, sa han glatt överraskad.
-Ja, vad trodde du, sa jag som fortfarande kände mig lite småsur över att ha behövt övertala ´honom. 
Min man älskar skog, så han var smått euforisk över alla höga tallar. T25:or mumlade han och himlade med ögonen medan vi strosade i snabb takt genom den täta skogen mot Bögs gård. 
Man blir nästan hög av allt syre här i skogen. Vilken tur ändå, att Tage Erlander inte fick igenom sin vilja 1962, att omvandla det som då var ett militärt område till en stadsdel med 40 000 bostäder.  Minns ni era historielektioner? 1471 var det ett slag vid Brunkeberg, under ledning av Sten Sture den äldre. Sten Sture samlade sina soldater här på Järvafältet innan marschen mot Stockholm. 
En stilla morgon, vi går och går. Kinderna blir röda och varma, bästa början av en lördag enligt mig. 
Jag stannar och fotar som vanligt, vet faktiskt inte hur jag skulle vara utan kameran. Förmodligen hade det varit lugnare för min omgivning ändå.
-Men hallå, fotar du mig!
Vi traskade vidare medan min man fortsatte studera tallar och jag potentiella motiv att fota. Så småningom blev det  kaffe och te på Bögs gård där det nu var en hel del barnfamiljer som strövade runt och kikade på djuren. Snart skulle Lukas sluta träna så vi vände tillbaka. 
Lukas behövde fixa sitt hår, och medan han satt hos frisören tog jag manikyr. Händer inte ofta, men skönt att få naglarna piffade av ett proffs någon gång. Vad vi hunnit med i övrigt, tja lite flärd förstås.
After shopping
Ett glas champagne på ett mysigt ställe på Söder. 
Bric a Brac
Hittar nästan alltid något här. Nu en topp som jag blev förälskad i. 
Lite smått och gott och en aning fattigare. Middagen i dag lagade vi hemma hos Lukas, och han fick bestämma vad. Det blev Taccos, inte någon överraskning precis. 
Just nu sitter jag här ensam i Lukas lilla lägenhet med en kopp rykande hett te och en pannacotta. Lukas och hans far har fått följa med på vildsvinsjakt, en jakt som pågår i mörker någonstans i Roslagen, tror jag. 
 
Önskar er alla en fin fortsättning på helgen!
 
♥ Maria 
Kommentera inlägget här: