Höstlov=Läslov

På skolans "Storfritids" finns böcker att läsa, jag hoppas att de finns tid till högläsning också, kanske lite spännande berättelser med spöken och häxor så här i dessa tider. 
Det händer i alla fall spännande saker på skolan och förskolan. Här fick barnen sätta in sina händer i en kartong och känna på olika läskiga saker. 
Eller hitta rätt näsa.
På skolan var det "Goda exempel" på agendan, då några av lärarna berättat om något de gjort med eleverna som fungerat bra och gett ett gott resultat. Marie och Karin har med sina elever haft temat "Språkets magi" som arbete under en tid i höst. 
Magda visade på material i svenska som hon använder och som finns tillgängligt för alla på skolan. 
Madeleine använder bildstöd i sitt klassrum, vilket underlättar för eleverna och för henne som pedagog. 
Det blir enklare att få till ordning och reda, när alla vet.
Att få till allt detta, kräver tid, men ger tid tillbaka. Det skapar ett lugn hos eleverna när de inte behöver fråga om allt. 
På tisdag var det jag som fixade fika åt alla på skolan.
Mysigt i höstrusket.
Lite läskigt, men jag smög i alla fall in här på förskolan.
Även om det var lov fick alla som ville av förskolans barn komma på fest, vilket jag tycker är så fint!
Victoria höll på att fixa Dumlechips.
Man smälter Dumle i ugnen och låter det kallna.
Det här är event som kräver extra allt av pedagogerna, men de gör det ändå för barnens skull. Sedan kan i den bästa världar även föräldrar ordna fester för sina och andras barn, om de orkar förstås. Barn blir ofta extra, extra uppspelta en sådan dag som denna. Så pedagogerna är nog mer än trött då de avslutar sin arbetsdag, men att fixa sådant som detta är också väldigt roligt och ger energi när man ser hur uppskattat det är av barnen. 
Den här drycken vet jag inte om jag törs dricka av?
Hela förskolan var pyntad av skräck, eller förskräckliga detaljer.
Engagerade pedagoger!
På onsdag var det Boden Business Park och Verkstan där som var min arbetsplats. 
Åkte dock hem med huvudvärk, som inte har gett med sig än. Nu har jag nog lite feber också, oj oj oj.
Ska åka iväg och ta Covid test i dag. Hoppas dock att det inte är positivt. Har taigt värktablett, vilket jag aldrig gör i vanliga fall, lider mig ur mina besvär utan medikament. Men nu har jag haft ont i flera dagar, vilket inte är normalt. 
 
Ungefär så här har veckan på vår förskola och skola sett ut, och nu jobbar jag hemma, vilket inte känns helt fel. Jag fixar att läsa och skriva så länge värktabeltten verkar. Ungefär så.
 
♥ Maria
 
 
Kommentera inlägget här: