Höst hemma

En morgon.
Tänder ljus medan jag försöker vakna till liv och äter av min fruktsallad med yoghurt och kvarg i. 
En blandning av vad jag har hemma. Här lite satsumas i bitar, en skivad banan, lite frysta lingon och ett strössel av nyponpulver på toppen. Startar min morgon så, sedan rullar det på i en strid ström, det ena efter det andra på jobbet. Hem och ta vara på vad kvällen har att bjuda på. 
Älskar dagens sista solstrålar som fyller rummet med ett guldgult ljus. Ljuset räcker inte riktigt till, det blir skumt i vrårna, och någon lampa får hjälpa till. Lite ljusare men helst lite lagom med ljus, så att mörkret fortfarande finns kvar. 
Golvlampan här Rosy Angelis av Phillipe Starck är en favorit. Den har en dimmer som gör att det är enkelt att snabbt få till lagom mycket ljus. Den gröna draklampan har jag köpt hos Maria på Klassisk Form för väldigt länge sedan. Den har stått i något barnrum i huset tidigare, och nu ställde jag den här ett tag. Vi har ju inte kvar något barnrum längre, två av barnens rum har nu blivit badrum och tvättstuga. Huset lever med oss och våra behov. 
Mörkare, och här räcker det med ljuset från min Flowerpot, om jag inte ska läsa förstås. Att linneöverkastet är skrynkligt gör inget, känns bara lite mysigare så. 
Badkarsbad, ett behov för mig då jag fryser. Hett ska det vara, och kanske inte miljlövänligt men då får jag väl klimatkompensera. Något som de som hade dåligt samvete över sina flygresor förr, innan Covid-19 försökte göra. För nu är det väl inte många som flyger, eller? Hur jag ska klimatkompensera vet jag inte, men det finns säkert något jag kan göra, och jämfört med andra former av bad så vet jag inte vilket som är bäst ur klimathänseende. 
 
Lite av mina tankar en kväll i oktober.
 
♥ Maria

 

Kommentera inlägget här: