Hamnade på ett möte

Lukas har berättat för mig om den goda glassen man kan köpa på en gelateria i närheten av hans skola. En del går dit och köper glass på sin lunchrast har han sagt åt mig. Nu ville jag dit, och då såg jag till att komma dit också. 
Vi är nämligen kvar i Sollentuna. Lukas hade match i dag vilket gjorde att vi valde en natt till här, istället för att köra hela natten mot norr. Laget hade samling tidigt, med lunch och annat viktigt. Så jag och mannen tog oss till Edsvikens Piazza & Gelateria. Planen var att vi skulle promenera dit, men vi vaknade till ett riktigt ruskväder. Regn och stormvindar. 
Min man, lite sliten tror jag efter gårkvällens vildsvinsjakt. Man jagar efter att det blivit mörkt, lika med sent. Men förmodligen var det på grund av stormen som det inte dök upp en enda gris. 
Först en halva var av en varm kycklingmacka. Glassen tillverkas här. Den gula, en limoncelloglass var grymt god. 
Den här rosa - jordgubbsglassen var också god. 
Mina fräscha naglar. 
Det är en vacker plats Edsviken, en långsträckt vik från Östersjön. Till vänster utanför bilden ligger slottet.  
Vi gick ner till slottet. Ett mindre slott från tiden kring 1630-talet. Fram till 1959 var det privatägt, och numera är det Sollentuna kommun som äger slottet. 
Öppet, står det så vi klev in. En man tog emot och visade oss in i en stor sal. Helt plötsligt satt vi på någon form av möte, med ett tjugotal personer till. En man hade en föreläsning om slottets historia, och jag är ju historienörd, så jag lyssnade med inlevelse. Sedan var det en annan man som tog över, han presenterade sig som Fritids- och kulturnämndens ordförande.
Jag fotade lite detaljer i smyg medan Fritids- och kulturnämndens ordförande pratade på om de storslagna planerna som det inte blev så mycket med. 
Motivet är ju inte direkt vackert, men spisen i sin helhet var magnifik. 
Vi fick en grundlig genomgång av Sollentuna kommuns framtidsplaner när det gäller kulturen och även en hint om att det fattades skattemedel för att genomföra alla planer. Efter en stund smet vi iväg, lite lessamt tänkte jag, att det aldrig finns pengar till alla spännande kreativa idéer som finns, och samtidigt märkligt att ingen vill betala mer i skatt. Eller är det bara jag som tycker att det är märkligt?
Vi kikade lite på de rum som var öppna innan vi gick vidare. 
Utsikten kan man inte klaga på, även om området inte kan utvecklas så som många önskat. Ni vet, man får vad man betalar för. 
 
Det här roade vi oss med innan matchen. Sedan kunde inte jag låta bli att kika på några bilder i min mobil om och om igen. Vad jag kikade på ska ni få veta i nästa inlägg. En cliffhanger 😍
 
♥ Maria


Kommentera inlägget här: