AW i vår by

Ett trevligt sätt att umgås på, opretentiöst och kravlöst. Ingen hinner göra något stort av det, alla kommer dirket eller näst intill direkt från jobbet. Kan visserligen bli lite stressigt ibland för mig, eftersom jag jobbar i Boden, och har en bit att åka om det är AW i Luleå, där vi oftast är då det är något skoj på G. Men i fredags var det i vår by, så skönt!
Taggad för en fin avslutning på den här arbetsveckan. 
Vi har fortfarande kvar lite vit och vacker snö, men till veckan lovas plusgrader så tyvärr försvinner nog allt. 
 
Vi kom sist, men ändå rätt i tid...nästan. 
Våra vänner hade anlänt strax före oss.
Bakom menyn, min "blyga väninna". Eller rättare sagt, hon tycker att jag tar dåliga bilder på henne, tyvärr. Men vi har en rak och tydlig kommunikation vilket jag gillar. 😍
Christian som driver vår byakrog fixade fram den absolut bästa Chablis jag någonsin druckit. Så god!!!
Hoppas att han har den i sitt sortiment framöver. Kommer då att välja den igen. Och bra om den finns att köpa på Systembolaget. 
Innan vi skulle hem gick Christian runt och bjöd på pizzaslice till gästerna. Pizza med suovas och lingon var en hit sa någon intill mig. Jag åt en räksallad och någon valde högrevsburgare som var spicy och så god sas det. 
Vi skulle om vi varit kloka traskat hem, men det var tur att vi inte var så kloka den här fredagskvällen. 
Vi blev inbjudna till våra vänners fins hus. Vackraste huset i byn. 
 
 
Monika serverar goda drycker till dem som gillar goda drycker, och här ur en elegant karaff med touch av 1930-tal. 
 
Det blev en fin och mysig kväll med massor av prat om allt viktig i livet. Jag tror att vi stannade till en lång stund kring Girjasdomen, som handlar om vem som ska få jaga och fiska i den samebyn. En tvist mellan Svenska staten och Girjas sameby. Här finns en hel del att orda om, men jag avstår i detta forum. Roligt tycker jag i alla fall det är, att min mans farfarsmor kom från den samebyn. Men min man och hans bror får inte jaga där, det är inte renägare och den lilla DNA biten hos dem anses nog vara för liten för den sakens skull. 
Osmo visade oss hans fina antikfynd. Soffan som passar perfekt i deras musikrum. Armstöden kan fällas ner om man känner för att vila medan man lyssnar på LP skivor och njuter av livet. 
 
När man har roligt går ju som alla vet tiden fort. Vi traskade sent hem, och jag var såå trött när jag till sist la mig för natten. 
 
♥ Maria 
 
Kommentera inlägget här: