Vinterskor...

Jag har rätt så bra i mina hälar nu fast jag haft problem med dem sedan snart ett år tillbaka, begynnande hälsporre sa sjukgymnasten. Det som fungerar allra bäst är jogginsskor med hälinlägg. Men nu är jag less, vill ha skinnskor som är lite roliga på något vis. Mina två par Dr Martens trampar jag med rätt så ofta, men man kan ju bli lite less också på ett och samma. Världsliga problem, absolut och egentligen inte ens ett problem, bara en tanke.
Det blev jag som fixade vår middag ikväll. Min man blev väl lite sugen på omväxling i livet, så han har börjat rensa i vår gamla bastu och tvättstuga, helt galet vad skrot där finns. Tråkigt nog har det mesta landat i vår hall nu, så i morgon måste vi få bort allt. Det är allt från gamla kablar som ingen vet var de kommer ifrån till flyttkartonger med utflyttade barns bra att ha saker. I allt stök hittar vi en saknad bilnyckel till en bil vi sålt för länge sedan.
Det är säkert inte någon av er som har ett sådant stökställe där ni bor. Jag kan hitta förklaringar till vårt stök, vi har fyra barn och så har vi bott i samma hus i 34 år. När man flyttar så blir man tvungen att rensa, och det var ju väldigt länge sedan vi flyttade. Minns att vi hade väldigt lite saker då vi flyttade in i det här huset, det var precis så som jag egentligen vill ha det - minimalistiskt, cleant och inget plotter. Men nu ska allt överflöd bort, nästan. För hur svårt är det inte att slänga vissa saker, saker som man kanske kommer att behöva någon gång. En gammal stol som jag bara inte kan slänga, fast jag inte har någonstans att ha den, och vad gör man då?
Jag lagar hellre mat än rensar i detta stök. Det blir en supergod fisksoppa. 
Innan räkorna kom på överst. Lägger alltid på dem sist, kalla. De smakar mest då tycker jag. Nu blev det alldeles för mycket mat igen. Jag har lagat så stora portioner i så många år, så att laga mat för två, det fixar jag inte. Vi fick flera matbackar att frysa in. 
De här köpte jag veckan innan jag blev sjuk, men har inte köpt en enda julklapp än, vet inte vad jag ska köpa. Vi köper ju inte julklappar till oss vuxna ( med något undantag) utan bara till barnbarnen nu för tiden, och så klart var sin till julklappsleken på julaftonskvällen. Det näst bästa på julafton efter dansen runt granen och tomten som kommer till de små. Undantaget är en julklapp till min mamma, och en till Lukas som är yngst, han får nog en av sin mamma så länge han inte har några barn. 
 
Jag känner inte någon större stress nu för tiden, utan försöker bara njuta av allt trevligt veckorna före jul. Nu kommer vi kanske inte att ha några trevliga julfester i år, och då får det bara bli så. Jag fick i dag veta av vår Gustav som har en arbetskamrat som är med i ett forskningsprojekt att man bara har antikroppar i en till tre månader efter Corona, och en bråkdel av alla ca 7% kn ha antikroppar längre än tre månader. Typiskt, jag som hoppades på ett halvår. 
 
♥ Maria
 
Kommentera inlägget här: