Snart helg

Torsdag, hur snabbt gick inte den här veckan?! Jag har suttit i teamsmöten hela veckan, så jag inte ens hunnit ut på en lunchpromenad. Så i kväll traskade vi i mörker, men det kom ju snö i dag, vilket gjorde att allt blev så vackert igen.
Jag blundar, som vanligt då min man tar en bild på mig. Han tar i princip bara en bild, och då får den bli som den blir. En dålig bild kan jag köpa, i kväll i alla fall. Blir så lycklig av snö, och av att få komma ut och röra på mig. Behövs inte mer än så för att göra mig glad, sa jag till min man. 
Fotar vårt gamla badrum på bottenvåningen innan jag går in, som nu är vårt gästrum och som var husets finaste rum då på den tiden när familjen Swärd bodde i vårt hus. Det berättade Nanny Swärd åt oss då hon kom och kikade på sitt gamla hem någon gång i slutet på 1980-talet. 
 
När man är hemma så mycket som vi nu är, så hinner i alla fall jag tänka ut en massa förbättringar och vill gör både det ena och det andra i mitt hem. Jag har en plan just nu...eller flera kanske man kan säga. 
 
Även ute har vi en del att förbättra, och jag vet precis hur jag vill ha det. Växthus eller inte, men det skulle ha varit lite skoj att ha, trots att det kräver en hel del jobb. Jag hittade bilder från i somras då vi var hos Lukas i Sollentuna. Hans hyresvärd har ett växthus med massor av vindruvor. 
De var inte mogna i augusti. 
Då vi kom till honom första dagarna i oktober, då var de mogna. Riktigt goda. Men växthus är inte prio ett för min del, inte nu i alla fall. 
Kokar en kopp te, och sätter mig framför Tv:n. I kväll tittar jag på programmet om svenska drottningar på TV4. I det här avsnittet var det Drottning Desirés liv som skildrades. Vilket liv hon fick, efter ett till synes lyckligt och lättsamt liv till en början där hon till och med var förlovad med den store Napoleon en tid, så blev hon mot sin vilja drottning av Sverige. Hon vantrivdes i vårt kalla och kulturfattiga land, lärde sig aldrig svenska och dog ensam till sist. Då hade hon överlevt både sin man och sin son. Jag gillar historia som en del redan vet, och extra spännande blir det då kvinnors liv skildras. Det har länge funnits luckor i historieböckerna, eftersom det ensidigt varit fokus på männens liv och leverne. Man får i programmet veta att de brev Desiré skrev till sin syster i Paris under sitt tråkiga och ensamma liv i Sverige är den källa som programmet är byggt på.
 
Skriv kvinnor skriv!
 
♥ Maria
 
 
Kommentera inlägget här: