Farsdag

En annorlunda Farsdag. Hur kommersiellt det än är från början, så tycker jag att det är trevligt med avbrott i det vanliga. Nu i dag är det förstås annorlunda för oss, eftersom vi inte får träffa någon alls. Men det kom en tårta till far i huset ändå. Gustav och lille August hade varit in till stan och köpt en superfin och god sådan. 
Ett roligt avbrott i...det långsamma livet som pågår just nu. 
 
Nu börjar jag känna lite smak på allt också. Vilken tur ändå. 
Den unga killen längst till vänster i bild, blev så småningom far till alla mina barn. En ung Flottare i Kalixälv. Klicka här! 😜
Förmodligen ett tungt jobb ibland. Jag kan bara gissa hur mycket mygg och broms det var på jobbet varje dag. Bilderna lånade från boken "Flottare med färg" av Bosse Johansson. 
Här en dages bild från "vår älv" här i byn. Luleälven i all sin prakt. Även här flottades det också för fullt för länge sedan. I dag traskade vi ner till "Flottningen" eller Grundet som ön heter mitt i älven. 
Spår av spångarna ner till älven från en tid som en gång var. Här på ön bodde folk året om, och under sommarmånaderna var det en otrolig  kommers. När skogsindustrin expanderade högg man ner mängder av skogar i Norrland, och forslade timmer längs våra älvar ner till havet, till ångsågar och pappersmassafabriker. I Lule- och Kalixälv flottades det fram till och med 1977. 
 
Ett ljuvligt ställe. 
Det är här jag simmar om somrarna. 
Vad ska jag hitta på nu?
 
Har fortfarande en del facklitteratur att plöja,
och det finns en del filmer vi ännu inte sett. 
Vi får väl se, vad den här spännande dagen har att bjuda på 😝
11 dagar i karrantän...
 
♥ Maria
Kommentera inlägget här: