Covid-19

 Jag har inte träffat någon annan än min man sedan onsdag em. Ja, en till, lille Axel som var här och åkte skridskor med sin morfar på onsdagen. Jag bad honom vara på avstånd från mig, om och om igen. Vilket inte gick så klart. Innan den eftermiddagen har jag träffat massor av människor varje dag. Jag har ju känt mig frisk och då är det en del av mitt jobb. I dag fick jag svar på Covidtesten. Jag har Covid-19!
Ledsen, om jag smittat någon, men då har jag gjort det innan jag blev sjuk. Symptom, jag fick huvudvärk och kände på mig att det inte var en vanlig huvudvärk, men det var en känsla jag fick. Nu är direktiven; stanna hemma minst sju dagar om du testats positiv från den dag du fick symptom, men du får inte träffa folk förrän du varit hemma i minst två dagar frisk utan symptom. Meddela alla du träffat dagarna innan du blev sjuk att du har C. Så det är något av det jag gjort idag. 
 
När jag var och testade mig fick jag stå i kö ute i 30 minuter innan jag kom innanför dörrarna till teststället på vår HC. Hade jag varit lika sjuk som i slutet på februari och början på mars, hade jag aldrig orkat stå i den kön. Jag berättade för kvinnan som ringde om provet att jag varit mycket sjukare i våras, och hon sa att väldigt många de ringer om positiva svar säger som mig. Det kan faktiskt vara så sa hon, att de som blir lindrigt sjuka nu faktiskt varit sjuka tidigare i Covid. Då var det ju inte många som testades. Men jag vet inte än, om jag blir sjukar eller om det stannar vid detta, som trots allt ok. 
Här är högen med facklitteratur som jag plöjer igenom nu. Jag varvar lite mellan böckerna, de har lite olika perspektiv och behandlar olika områden som rör mitt arbete. 
Jag har haft en del teamsmöten de här dagarna. Det fungerar ändå bra, även om ett sådant möte inte ska vara längre än en timme sägs det. I morgon blir det ett långt möte via teams, längre än en timme...
Så här såg det ut från fönstret där jag satt en del av dagen i går. Regn och storm, och ett tag tog det i  så otroligt så jag var orolig att något träd skulle falla ner. Såg någon bild från Södra hamn här i Luleå där vågorna slog in högt över kajen. Nåja, efter stormen kommer lugnet, och idag har det varit lugnt. 
En bild från i somras, men vill bara tipsa om den här riktigt fina hårborsten. Så himla dyr, men lite billigare om man köper den från en djuraffär. Det är samma borste men väldigt stor skillnad i pris. Jag har fått tips om den av min brorsdotter för många år sedan, och sist av min frissa Ann-Sofie. Så i våras köpte jag den till sist, trots priset. Den är faktiskt riktigt skön att borsta med, och ska vara väldigt bra för hårbotten. Jag är inte sponsrad, om någon tror det. Mason The Pearson heter märket. Ungefär en månad efter att jag blev frisk i våras, började jag tappa massor av hår. Alltså sjukt mycket. Det var då jag köpte den i ren panik. Men håret har hämtat sig, kanske inte p g a av borsten då, utan för att jag boostat mig med vitaminer och mineraler. 
Glädjer mig åt blommorna som snart stått fina i två hela veckor. En eller annan har tippat av pinn, men buketten är i stort sett lika fin än. 
En som gick av, hamnade här. 
Roar mig med att bada badkar på kvällarna och se på filmer, eller serier. Inte mer än så.
 
Jag är orolig för att Axel nu tagit med sig mina bacilusker hem till sig, inte bra om hans mamma och lillebror blir sjuka. Det är ju inte någon fara med barn sägs det, men så små som bara är några veckor gamla...?
 
Jag vet inte vem som smittat mig, omöjligt att veta tänker jag.
Fortsätt i alla fall att hålla avstånd, och tvätta händerna!
 
♥ Maria
 
 

Kommentera inlägget här: