Sista mars

Vad ska man säga om den månad som nu drar sin sista suck? Hela vår värld förändrades på några veckor. Försöka leva som vanligt, och samtidigt inte.  Alla tvättar händerna hysteriskt, och vi hoppas att det hjälper oss att inte bli sjuk. Handkräm måste snart bli en bristvara.
 
Första gången ever, som jag min man köpt träningskort på samma ställe. Jag vet inte ens om de har öppet, men vi har valt att inte träna där just nu. Däremot börjar vi få till nya rutiner, nya träningsrutiner. 
Så idag när vi kom hem från jobbet bytte vi om, tog på oss joggingskorna. Lugn, ingen löpning p g a att jag är rädd om mitt knä. Det blev en promenad på nästan en mil. Min mans förslag, han är aldrig lagom. Antingen vill han inte alls, eller så blir det hur mycket som helst. 
En runda från vår by till Stadsön och genom Kyrkbyn och tillbaka, skönt med vårsolen i ögonen. Glad att knät höll ihop. På Stadsön kilade jag in på ICA, köpte med mig en flaska Kombucha och en knippe med körsbärskvistar. 
 
 
När man går så långt hinner man prata om en hel del saker, som att jag läst på sociala medier om dem som vanligtvis reser väldigt ofta och väldigt långt nu längtar efter att få börja resa som vanligt igen. Otroligt tänker jag, just nu då vi ser hur klimatet förbättras snabbt när nästan ingen flyger. Min förhoppning är att det vi nu ser får oss att förändra vårt sätt att leva. Att alla som reser mycket försöker hitta annat att roa sig med. Eller att de under den tid vi har framför oss med fortsatta begränsingar i livet vi levt tidigare, upptäcker bättre sätt att resa på och kanske, kanske väljer att inte resa så långt.
 
Jag är absolut inte någon miljöförebild, inte felfri på något sätt i detta. Jag flyger ibland, men tar tåg då det fungerar. Blir tågresorna billigare kommer jag att tåga mig fram ännu mer. Men när bilen blir billigare än tåget då man är två eller tre som ska åka, då väljer vi i alla fall oftast bilen. Jag har faktiskt en resa med flyg bokad och betald i höst, som jag inte vet om den blir av. Inget att ödsla tid på just nu, det blir vad det blir. Så jag flyger, men har minskat på flygandet under de senaste åren och det är bättre än att inte ens försöka. 
Hemma igen och ett glas av den goda Kombuchan jag köpte. April om några timmar, och ute har vädret vänt. Från den vackra vårkvällen gled det över till snöfall och en vind som tilltar.

Jag luras inte, men det känns som om någon lurar mig med årstiden, när den vackra kvällen vände till något annat. "April, april din dumma sill"
 
"Än så är det långt till vår..."
 
 
♥ Maria
 
 

Kommentera inlägget här: