Sådant som alla gillar

(Ett samarbete med Nordström Choklad).
Presenter som går att äta eller dricka är alltid tacksamma att ge, och tacksamma att få. 
 En chokladgåva till värdinnan kanske. Packeterat i en fin kartong. 
Eller att ta fram då man får besök. 
Nu har vi ju alla restriktioner att ta hänsyn till, så gåvan kan man skicka till en vän och ha ett teamsmys istället för att träffas IRL. Det hade min brors familj då min svägerskas bror fyllde jämna år för en månad sedan. Alla deltagare gjorde festen på allra högsta allvar. De klädde sig fint, lagade en trerätters middag hemma i varje familj, födelsedagsbarnet bor i Skellefteåtrakten, några i Stockholm, någon i Uppsala, någon i Luleå och min brors familj i Kiruna. Sedan hade de en fin middag tillsamans via Teams. 💝
Den här asken, så fin, lagom stor att ge och lagom stor att få.  
En pralin om dagen, ni vet ju att choklad har goda egenskaper; 
 
Choklad innehåller koffein, teofyllin och teobromin som gör oss piggare och just teobromin sägs vara bra för fler saker, som att hålla ordning på blodtrycket och kan i stora mängder få luftrören att vidgas, vilket underlättar andningen. Det gör att vi får mer syre i blodet, vilket bidrar ytterligare till att vi känner oss piggare.  Det lär finnas D2 vitamin i mörk choklad, vilket vi behöver speciellt vintertid då vi lever våra dagar med knappt någon sol alls. Allt ovan har jag hittat på olika webbsidor så som Expressen, Må bra etc. 
 
Norströms choklad; klicka här! 
 
Om du vill handla hos Cecilia och Ida, gör du det på www.nordstroems.com
Innan 24/12 får du 15% rabatt om du uppger koden; maria15
Kom i håg att skriva maria med små bokstäver. 
Läser på nätet att Cecilia och Ida precis flyttat till nya lokaler i Solna med sin choklateria.  
 
De värnar om människan, klimatet och miljön, råvarorna ska i största mån vara ekologiska och närproducerade. För dem är det viktigt att kakaobönderna har sunda arbetsförhållanden och de avgör inköpen. Chokladen som köps in ska ha ett ursprung där miljö är god för bönderna och så hela processen från böna till pralin.
En kväll fick jag vara barnvakt, om så en liten stund, men ändå.
Lilla Hugo, en glad prick som verkar gilla sin mormor, även om vi inte sett varandra så värst mycket. 
Så fint, att få hålla om en liten skrutt. Jag i min hemmastass, mjukisbyxor och tisha. Älskar att skrota runt i sköna kläder hemma. Den här hösten har det ändå blivit alldeles för mycket av den stassen, kanske dags att förnya garderoben lite...
 
Tidigt denna morgon var jag i väg och fick min andra spruta TBE- vaccin.
-Du kan bli sjukare nu efter den här, än efter den första, sa sjuksköterskan. Okej, det är ju inte så skoj, men övergående som tur är. Just nu känns det ändå ok. Lite trött, lite mindre ont i armen än förra gången, så jag hoppas att det inte blir värre än så här. 
 
Nu en chokladpralin, men bara en och
en julfilm kanske innan jag ska sova. 
 
♥ Maria
 
 
Kommentera inlägget här: