Riksgränsen 4 dec

I dag inträder Polarnatten här, då solen inte når över horisonten. 
11.30 idag, magiskt med den "blå timmen". Timmen, timmarna då det skymmer, vilket det gör här mitt på dagen nu. Det blir aldrig ljusare än så här, den här tiden på året. 
Vi var ute i det här härliga mjuka ljuset i flera timmar i dag. Inte mycket snö än, men vi såg två tappra skidåkare med pannlampa som kom ner på skidor i backen. Här har man inte belysning i backarna, och än är det för lite snö kan jag tycka, men de som åkte visste nog var de skulle ta sig ner. 
 
Vilken lycka, att ha en bror som hjälper mig och min familj så fort vi behöver. Han har ju ledigveckor då och då och det var en anledning till att vi åkte upp nu, en annan att vägen faktiskt var öppen, och ingen snöstorm. 
Jag hade nästan glömt vad jag valt för tyg på soffan, eftersom det är tre månader sedan jag valde tyget och bokade den.
En bäddsoffa som var rysligt tung, jag hade aldrig orkat bära in den. Sedan var det en del att skruva ihop så att säga. 
Efter en del strul fick vi ihop den trots att det saknades en del muttrar, så irriterande. Dem måste vi få från affären, för att få ihop den helt ok, men den går att sitta i ändå. 
Jag hamnar ofta i kontrastfärger då jag inreder. De färger som finns mittemot varandra i en färgcirkeln är kontrastfärger. Färger som på något vis förstärker varandra, som ögat gillar. Jag tog med mig våra kuddar som vi hade hemma i soffan. Så nu finns inga kuddar där längre. Men jag hade en känsla hemma, att de blå kuddarna skulle passa riktigt bra ihop med soffans mullvadsfärgade tyg.
 Jag tog med mig glöggmuggar hemifrån och glögg så klart. Medan soffan vändes på, skruvades än här och än där sippade vi på varm glögg. Det blev middag och gofika. Anita hade med sig en påse av sina Lussekatter som var grymt goda.  Känner mig mer än nöjd med val av tyg och soffa. Det blev ett lyft för hela rummet. 
 
♥ Maria
 
Kommentera inlägget här: