Ljuset återvänder

Då har vi nått till vägs ände, eller i alla fall till dagen då det börjar ljusna igen. En härlig känsla att ha med sig i mörkret som omger oss än ett tag. 
Vår Joel och hans gulliga Lovisa gjorde en stor eld och bjöd in min mamma på fika i em uppe i Kainulasjärvi. Så roligt för mamma! Hoppas att hon snart får vaccin, så hon kan komma till oss också. Inte för att jag tror att jag och min man bär på något längre efter vår Covidresa, men vi är ju så många fler i familjen speciellt nu i juletid. 
Jag har hängt upp fler pumlor i vår gran, och tänkte nästan skicka efter en toppstjärna från Georg Jensen, men besinnade mig. Men det är ett bra pris på en annars lite väl dyr sådan just nu på Åhlens. Tänkte köpa en i fjol, men det blev aldrig, så risken är väl att jag tänker och tänker år efter år. Eller så beställer jag en nu...
Det gäller att vara snabb, om man ska hinna få tag på den här glassen då en ny laddning levererats till ICA i Boden. Jag hade turen att hinna få två förpackningar, en med jordgubbar i från Mockträsk och den andra som blivit min favorit, Gräddknäck och choklad. Glass som tillverkas i Boden, är ju bara så bra och gott så man svimmar. 
Axel är hos oss nu, han kom på eftermiddagen och ville spela hockey ute på gatan med Lukas. Sedan provsmakade vi glassen, som var försvinnande god!
Axel har undersökt om hans namn råkar finnas på paketen under granen. Sådant som jag nog också gjorde en gång i tiden. Sedan urminnestider får jag en god slant av min man att köpa mig något för. Så galet glad jag blev då, när barnen var små och ekonomin inte så god alla gånger. Visst jag blir glad nu med, om ni tror att jag är otacksam, så är jag minsann inte det. Ni som vet ni vet, hur det är att få vända på slantarna, och då är den där pengagåvan guld just då, att få köpa sig något bara för sin egen skull. 
 
I år säger han att jag ska få ett badrum. Så trist tänker jag, för badrum ska vi ju ändå bygga här på bottenvåningen, något vi planerat efter att vi rev ut det gamla och gjorde ett gästrum av det. Trist, men okej, jag ska inte vara ledsen över det, jag ser möjligheten att slippa diskutera mina önskningar lika intensivt som jag annars brukar få göra. Om det är en julklapp, då får jag ju allt jag önskar mig till badrummet?! Eller hur?
 
Får ibland för mig att min man älskar att få kämpa mot mig. Han brukar till och med säga att han oftast ger sig i diskussionerna med mig, men det ska ske med kamp. 
I dag var jag i alla fall ledig, en semesterdag, då ska man äta lite gott tycker jag. Det blev stekt fjällröding, pressad potatis och vitvinssås. Till allt ett glas kyld Chablis. 
Axel fick det lite körigt i kväll då han kom på att han måste tillverka en present i all hast. Med flitiga fingrar fick han i hop en som han sedan gjorde ett fint paket av. 
I morgon har vi bröllopsdag och ett födelsedagsbarn att fira, och det blir väl som allt annat just nu, i en liten krets.
 
♥ Maria

Kommentera inlägget här: