Julfix och hemvändande barn.

Den här skrutten har landat, och vi har liv i huset igen. 
På Luleå airport stod mamman och väntade med massor av andra mammor och pappor, utomhus såklart! Alla med samma längtan i blick efter ett barn på vift. Lukas, glad att han förmodligen haft Covid, eftersom det så att säga inte var glest mellan passagerarna. Tror, eftersom han inte fått testa sig i huvudstaden eller Sollentuna. De närmaste dagarna ska han träffa oss, och ingen annan, för säkerhets skull. 
Har bäddat upp i minsta rummet åt Lukas, som kom sist. Joel och Lovisa hann ju före och tog givetvis de större gästrummet, för dem själva och flyttkartongerna. De här lilla rummet är bäst på sommaren, ligger åt norr och så finns det en källaren under, som gör det svalare här än i övriga rum i huset. 
Den här bilden har jag lånat av Lovisa. Joel och Lovisa de verkar ha det fint i skogen. Lite mer snö där uppe vid Kalixälven. 
Lukas önskade sig glödkakor, så snabbt fixade jag till en deg och en hög med tunna, goda bröd. 
Dagen i dag har jag förutom bakning, fyllt med fix och träning. Träning först, direkt då jag steg upp. Hjälpt tomten med paketinslagning senare under dagen. Så mysigt att lyssna på julmusik, sippa på en kopp te medan jag donar med prassliga papper och trassliga snören. I dag blev det bland annat Ainbusk och deras julskiva som fyllde mitt kök med julmys.  
På eftermiddagen har jag kikat in här, i Kreativa villan hos Erica. Mysigt med små gårdsbutiker i vår by, önskar fler sådana.
Jag hade tingat tre spel till vår skola, ett Kina schack och två Kalaha i betong att ha ute på skolgården.  
De var så fina, så jag tänkte köpa åt mig själv ett också. Tyvärr var alla som fanns kvar bokade. Men Erica gör dem själv, så när hon har nya ska jag nog köpa ett att ha ute på mitt stora bord på altan. Ser ni påsarna de levereras i, så fint. 
Jag minns inte ens hur Kinaschack spelas längre, men det finns instruktioner med i den lilla påsen med kulor. Nu får vår skolgårdslärare Christoffer ha lite extra koll på dessa fina pjäser. 
Erica i hennes fina butik.
Efter det här tog jag en lång promenad, men lyckades inte få ihop 10 000 steg. Jag skulle bada bastu så p g a det pinnade jag på för att den inte skulle hinna bli kall. 
Nya julpumlor. Ni som inte bor i Luleå, för er kan jag berätta att julgranskulor heter pumlor här i vår stad. 
De här var så galet fina. Från danska Holmegaard. Jag köpte alldeles för få insåg jag då de kom upp på grenarna. Får bli ett kompletterande inköp i morgon hos Bobutiken i Boden. Jag hade nog också önskat lite hängen i mässing, skulle passa fint i hop med dessa pumlor som har små mässingsdetaljer. 
En rödgran som doftar gran, precis så som det ska vara till jul. 
Vi har haft samma pumlor i typ 20 år, så nu blev det en annan stil på granen. Min man är lite konservativ, så jag förstod redan innan han sett de nya att han inte skulle gilla dem. Mycket riktigt, men han vänjer sig, det gör han alltid, och när jag fixat lite fler pumlor och något i mässing blir det riktigt fint. Nu ska vi ha dessa tills vi dör, ungerfär så. 
 
♥ Maria


Kommentera inlägget här: