Julbrunch

Vår söndag...
Så galet vintervackert! 
Hade det inte vara hemresa idag, hade gryningen varit ljuvlig att ta vara på ute med  pjäxor och skidor.
Jag har hunnit läsa lite, vilket är så avkopplande för mig. Att gå in i andra liv och andra världar är ett skönt sätt att vila sig i från vardagen. Vardagen är helt okej för mig, men väldigt intensiv och energikrävande stundtals, vilket gör att man behöver tanka energi då och då. 
Några dagar här ger mig energi. Det är kombinationen av allt det jag gillar som gör det så himla fint att vara här. 
 
Nu var det ändå dags för hemresa. Frukost sedan städar vi järnet, packar ihop och stuvar in det som vi ska ha hem i bilen. Det var -13° i Riksgränsen och ett vackert vinterland vi lämnade bakom oss. Lagom till en lite sen lunch var vi framme i Kiruna. Vi valde SPIS för en Julbrunch.
Kiruna kyrka en av alla vackra byggnader i stan. Här gifte vi oss, och snart har vi varit gifta i 31 år. 
Det var lugnt och stilla i restaurangen, vi och tre tjejer som pratade franska, de valde också julbrunch. När vi nästan ätit klart kom det in ett par från något asiatiskt land. Några kom in och hämta hem mat och tur att man kan jobba på det viset också, för det är inte lätt för alla restaurangägare i dag. 
Jag var hungrig och allt smakade så gott. Efter allt det här var jag så mätt, så mätt. Då kom det in en tallrik med varm mat, oj det blev lite för mycket, så tyvärr orkade jag bara Janssons som är en av mina favoriter på julbordet.  
Julmusch, tillverkas i Umeå. Jag var först lite skepptisk till denna dryck, som skulle smaka lite pepparkaka. Men så god!!! Lagom söt, jag gillar inte för söta drycker och inte så mycket pepparkaka. Passade perfekt till julmat. 
 
Efter kaffe och te hade vi 34 mil kvar att köra. Den här årstiden är det svårt att läsa i bilen, så som jag vanligtvis gör på våra bilresor. Väglaget helt ok i 15 mil, sedan blev det ishalka, och regn. Från -13° i Riksgränsen var det nu +3 grader varmt. Som tur var körde alla vi mötte relativt lugnt. 
Våra två äldsta söner är två skogsmullar. De var på fågeljakt i helgen i Kainulasjärvi, en by i närheten av Kalixälv. Den här bilden fick vi av dem, då Gustav skjutit en Tjädertupp. 
 
Några dagar i fjällen för oss, och nästa resa upp, kanske blir till nyår, vi får se...
 
♥ Maria


Kommentera inlägget här: