Firat våran lillkille

Det känns väldigt uttjatat att tänka på hur fort åren runnit i väg, men det är precis så det är. Om man sätter våra liv i ett större sammanhang så är ett människoliv kort. Men då, för 21 år sedan kom han vår yngsta son, föddes på ett BB i Boden som snart skulle stänga. Ett nytt sjukhus fanns redan och jag tror BB var de sista som lades ner på det gamla lasarettet. Jag glömmer aldrig de få nätter jag sov där, för känslan var, att jag och Lukas var helt ensamma på det stora nästan tomma sjukhuset.
 
Glömmer inte heller Kerstin, barnmorskan som jobbade natt, så vi var inte helt ensamma, men det finaste var att hon hade med sig chokladpraliner som hon kom in med till mig. Gulligt och något som gjorde att de nästan ensamma nätterna där gick att uthärda. Hennes kollega hade på sig en fin röd klänning under den vita rocken, och juliga örhängen som fick den i övrigt tråkiga sjukhussalen att glittra för en stund. Små saker i ett större perspektiv, men ack så mycket de betydde för mig just då. 
Axel som sov över hos oss, vaknade tidigt och fick sedan vänta och vänta, med sitt paket innan vi till sist tågade in till Lukas och sjöng så vackert vi bara kunde. 
Axel önskade sig blåbärsgröt och då fick det bli så. Medan gröten gottade till sig i ugnen körde jag och Axel ett gympapass. 
Vår bröllopsdsag var det visst i dag, fast det hinner vi aldrig ens tänka på, och just nu funderar jag över hur vi ens kom på att gifta oss just en dag som denna. Men det är 31 år sedan, 10 år innan vi hade en son som föddes på vår bröllopsdag, och hur vi tänkte då, ja det minns jag faktiskt inte. 
Storasyster Frida dök upp med sin stora familj.
Födelsedagsbarnet fick hålla i sin yngsta systerson för första gången. 
Vi dukade upp för ett litet födelsedagskalas. 
Tårtorna som jag köpte, från Gammelstads conditori. En italiensk chokladtårta och en vanlig prinsess. 
Chokladtårtan var himelskt god. 
Lukas bröder kom med paket till sin lillebror, nu måste han ta jägarexamen tycker de. 
Vi har en speciell julafton framför oss, ett arrangemang som vi vet hur vi tänkt ordna, om vädergudarna vill väl. 
 
♥ Maria


Kommentera inlägget här: