Choklad från Sollentuna

Vilket bra påhitt av mig, att köpa den här chokladkalendern. 
Vi bestämde oss för att ta var sin varannan dag fram till jul, men förra helgen var vi i Riksgränsen och glömde kalendern hemma, vilket bidrog till chokladfest på tisdagskvällen. På måndagskvällen var jag nog för trött efter resan och en intensiv dag på jobbet.
Men på tisdag, visserligen en kväll då jag kom hem sent p g a kvällsjobb med förskolan, men desto bättre med två praliner till kvällens tekopp. Oj, så goda!!!
Mitt småkaosiga kontor, behöver verkligen rensa. Ska bli till veckan, någon stund då och då mellan alla möten. Glöm allt runt omkring, för det viktiga är Karianne som håller i en bok hon läser med eleverna i hennes klass. Ett kapitel per dag fram till jul. Hon ger mig tips på litteratur då och då, vilket glädjer mig. 
"Snösystern" av Maja Lunde. Vackra bilder och så lagom med ett kapitel som du hinner läsa varje dag fram till jullovet. Gillas av elever i år 6 på vår skola.
I går på vår julfest tipsade vi varandra om fina julklappar till barnbarn. Eftersom mina barnbarn inte läser min blogg, inte än i alla fall så kan jag tipsa här om en del. 
Jag försöker köpa lokalt, men då jag var sjuk googlade jag på dockor där man tänkt till lite extra, och hamnade på en som heter "Lottie". Den har fått proportionerna efter storleken på en flicka i 8-9 års åldern. Lät vettigt. Klickade hem en av flera olika Lottie dockor jag hittade och då från en Leksaksaffär i Malå. Tänkte till och valde en affär som låg i glesbyggden, bara för att jag alltid känner en viss skuld om jag väljer nätet före lokala handlare. De i glesbyggden får nog kämpa ännu mer än affärerna i större städer. 
 
Jag blev hur som haver glad då paketet kom, för det var så fint paketerat med en trevlig hälsning från leverantören.
Fin, eller hur?!
 
Nu en bild på Axel, tagen på "Kulturen i Lund" för ett antal år sedan. 
Kloka ord, av Hasse & Tage. Det är väl precis det som händer just nu, att vi utmanas i att fylla den där "påsen" med annat än det vi kanske gjort nästan hela vårt liv fram till nu. Annat än resor för en del, eller allla goa människor vi har i vårt liv som vi träffat utan att behöva göra en risk- och konsekvensanalys tidigare. 
 
Om vi inte väljer att träffa släkt och vänner utomhus så som vi gjorde på lördagskvällen och söndagen förstås. Det fungerar utmärkt ett tag i alla fall då det inte är för många minusgrader ute.
På söndagen körde vi lunch ute med barnbarnen och Gustav och Madde. 
August ville in och leka, men fick nöja sig med bus ute. 
Grannarnas barn dök upp och de lekte sig varma och gosiga. 
Gustav grillade korv åt alla som ville ha. 
Så fint att få träffa dessa hjärtan och få lite tid med dem. 
De har haft sjuka barn i flera veckor nu känns det som, Olivia har hunnit testas för covid tre gånger, men som tur är inte haft det en enda gång än, trots feber och snor till och från. Hoppas att de nu får vara friska ett tag i alla fall. 
 
Hur firar vi jul? En utmaning i år, om vi vill göra det med distans och inte riskera att någon blir sjuk. För vaccinet är på G, men innan alla i riskgrupp fått det tar det tid, och så dumt att någon ska behöva bli sjuk nu i C när det ändå inte är så långt borta. 
 
Jag tar en pralin från min adventskalender,
låter den smälta i munnen, funderar över julen som kommer.
Julen den kommer och det blir nog bra ändå, 
och vi har ju vår gård om inte annat...
 
♥ Maria
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget här: