Att bara vara...

Jag älskar dagar som bara är, dagar då inget speciellt är planerat och som fylls allt eftersom av sådant som får en att må gott. 
En stilla morgon, äppeljuice, varm choklad och Polarbröds tunna mackor till. 
En String hylla behövs även i Gränsen. Från mitt favoritställe Wika möbler i Gammelstad. 
Jag har två hemma, en grå och en vit. Nu blev det en med vita gavlar och hyllplan i valnöt. 
Det här rummet har varit lite för kalt, lite för mycket uthyrningskänsla. Så nu la jag på ett överkast som jag köpt billigt på en rea för länge sedan. Kuddarna som var i den gamla soffan blev som "pricken över i:et". 
De gamla hjärtat med belysning tog jag med mig hemifrån, har legat i en kartong i flera år tills nu. Det räckte så, för att få till en varm och mjuk känsla i rummet. 
De kommer inga persontåg hit nu, men i Katterjokk den lilla byn intill Riksgränsen där fick vi ändå ta del av Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Tågen går till Björkliden eller Abisko sedan får man åka buss resten av sträckan p g a Corona och stängda gränser in till Norge. 
Vi tog en lång promenad i dag. Gick upp till Niehku, de nya fina hotellet här, som är stängt fram till februari så som det mesta är nu. 
Här fanns ett lokstall då när Malmbanan byggdes. Ruinerna av den är byggd in i hotellet, så himla häftigt. 
Vänner till oss i Luleå har frågat om det är fler än vi som är här nu i december. Ja, det är en del som är i sina husvagnar och lägenheter. Ett par satt och fikade utanför hotellet med skidorna intill sig. Vi har mött flera som åkt skidor här och där. Andra som var ute med åkmadrasser, kälkar med mera med sina barn. Några åkte ner med kälke för vår väg upp till oss. Så länge de har föräldrar som håller koll på de få bilar som kör upp här nu är det säkert. 
Det var ett fint snöfall som gjorde himlen dimmigt grå. 
När vi kom hem föll mörkret sakta och vi tände ljus, både inne och ute. Värmde glögg och kände stillheten omfamna oss. Den här Coronatiden med restriktioner och allt är som härlig balsam för själen. Så länge man slipper vara sjuk vill säga. 
Vilken glögg tycker ni bäst om? Jag gillar Blossas med rom, så god, förutom den klassiska med vanliga glöggkryddor i. 
 
Vi badar bastu i regel varje dag då vi är här. Så även nu, jag hade med mig en hårinpackning och ansiktsmask. Så det blev en minivariant av SPA.
Shampo och hårinpackningen från min frisör Ann-So på Stil och Form i Luleå. En förpackning av inpackningen räcker till så där 4 gånger. 
De finns massor av bra produkter för håret här på Stil och Form.
Fina spännen för håret. 
Några tomtar fick också följa med hit och ett ekologiskt doftljust från Hing. 
Den här lilla blyga tomten är min favorit, helt i ull.
 
Njut av lördagskvällen mina bloggläsare, var ni än är!
 
♥ Maria
 
 
Kommentera inlägget här: