8 dagar kvar till jul

Det är en del som ska fixas innan julafton, en liten strimma av stress smyger sig in i min kropp. Vad är bäst att göra, stressa på eller ta en liten paus mitt i allt?
Lucia är ett av våra största event under ett läsår. Alltså i skolans värld. Det tränas på julsånger intensivt de sista veckorna innan 13 december. I år har det blivit så annorlunda på många skolor, men restriktioner och på en del skolor till och med brist på friska lärare. Min måndag började med att jag fick trampa ut i snön och lysnna på skolans ettor som sjöng så fint för förskolans barn. Underbart!
På eftermiddagen hade vi "trygghetsteam", det har vi varje måndag. Den här måndagen var det extra trevligt. 
Lågstadiets arbetslag hade myst till det innan vi kom, så vi fortsatte mysa. 
På tisdag tog tag i mig själv, och gick på massage. Helkroppsmassage, så ljuvligt. Victoria som är massör har sin lokal granne med vår skola. Så bra, det tar bara en minut att ta sig dit efter en dag i fullt ös.  
Jag lovade lite julklappstips. 
Lisa en tjej som får bo hos sin mormor i några månader och blir retad på den nya skolan av ett gäng killar. Efter att ha hittat en "magisk bok" börjar Lisas resa till att bli "Röda masken", en superhjälte som löser sina problem själv. Härligt, låter nästan som en modern Pippi. Den ska våran Olivia få i julklapp. 
"Musse och Helium" ett följetong om de två mössen som sugs in i en fantasivärld där de är prins och prinsessa. De får ett farligt uppdrag i en värld där det finns något hemskt och hotfullt. Den här ska Axel få i julklapp. 
Det här spelet ska några små hjärtan få, ett spel som jag spelat tusen gånger med mina barn då de var små. 
Precis som med detta, UNO. Ni vet väl redan att det finns ett pedagogiskt värde i att spela spel med barn. De lär sig många olika saker som de kommer att ha nytta av senare i livet, och de lär sig allt detta utan att de ens är medvetna om det. 
Lite om mina julklappar till de små. 
 
I morgon ett tips på något åt stora hjärtan. 😘
 
♥ Maria
 
Kommentera inlägget här: