1 december

Jag har inte köpt en adventskalender åt mig själv, inte någonsin. Men i år, har jag gjort det, min första sedan jag var barn och fick minst en och alltid TV:s julkalender samt en till ibland. 
 
Många har jag dock köpt under alla år åt mina barn. Jag har haft alla möjliga varianter, med stor entusiasm gjorde jag paketkalendrar några år som man bara älskar första gångerna man gör dem som mamma, och som blir en börda efter några år. Vissa ger sig aldrig, vissa mammor som inte är som mig, de fortsätter tills barnen är minst 18 år i alla fall. Nu kunde jag inte hålla mig i från denna variant när jag fick barnbarn, men den jag har i år känns helt ok, med ett paket varje helg. 
När vi var som risigast i Covid-19, för några veckor sedan, vid min piggaste stund den dagen scrollade jag runt bland olika nätsidor och hamnade av en händelse på sidan med denna fina kalender. Choklad gillar jag, och just då hade jag ett behov av något fint mys, alltså klickade jag hem den. Kanske det avgjorde, att chokladen tillverkas i Sollentuna, i Edsviken närmare bestämt. Jag har av någon anledning börjat gilla Sollentuna. 
Så fint levererat. Jag faller för fina paket med en trevlig hälsning från leverantören. 
En pralin bakom varje lucka, alltså bestämde vi snabbt jag och min man, att vi tar och öppnar varannan dag. Då kan vi dricka en kopp kaffe/te och mysa tillsammans med varsin pralin. 
Vår äldsta son undrade om vi blivit barn på nytt.
 
"Att alltid vara en smula barn- är att vara verkligt vuxen"
tänker jag då. 😊
 
♥ Maria
 
Kommentera inlägget här: