Inredning

Det finns inget som är fel när det gäller smak, det är väl ändå variationen och det unika i varje hem som gör hemmet intressant. Vi människor är mer eller mindre intresserade av hur vi lever och bor. Jag minns Felicity, en engelskalärare jag hade på lärarutbildningen för länge sedan, som sa att hemmet är en borg för en engelsman. Därför har man gardinerna fördragna så ingen ser in. Hon förundrades över oss i Sverige som hade öppet så pass i fönstren så alla som passerar på gatan intill kan se in och att alla vi svenskar har lampor i våra fönster, varför då? 
Jag har en del favoritlampor, sådana som jag suktat efter länge. En "FlowerPot" bordslampa har jag tänkt på länge, och för någon månad sedan bestämde jag mig för att äntligen köpa en. Jag valde en vit blank efter att ha fundrat länge. Den finns ju i så många fina färger, men här i vårt sovrum har vi en väldigt blommig tapet, och då tyckte jag att en vit ändå blev bäst. 
 
I går låg den i brevlådorna, den gratistidning som delas ut en gång i veckan här i vår del av landet.
På ett uppslag, oj vad spännande!
Katarina Fallholm, en superkreativ kvinna som gjorde ett reportage hemma hos oss en dag i slutet av juli. Min man tyckte att vårt hem såg finare ut här i tidningen än i verkligheten, typiskt honom alltså. 
 
Katarina har gjort några filmer från olika hem, en gjorde hon hemma hos oss i våras. Klicka här!
Den här är från besöket i juli; Klicka här!
 
Nu i juli hade Katta fokus på mina lampor. Alltså hur roligt är inte det, med lampor alltså?! 
Som den här, också den en "Flower Pot" designad av Verner Panton.
 
Sedan kan en del förfasa sig över kvinnlig konsumtion, men ingen bryr sig om en man köper en dyr bil för att han är intresserad av bilar, eller ett dyrt jaktgevär t ex. Jag kanske har fördomar, men har hört en och annan kommentar någon gång, och av män de flesta gånger men det är faktiskt sådant jag knappt hör.
 
Var och en gör vad de vill med sina pengar, men för framtiden kan vi ju i alla fall försöka köpa det som står sig över tid. Mina tankar i kväll 💕
 
♥ Maria
 

Kommentera inlägget här: