Gott och blandat

I går efter den supermysig dagen i Piteå hade jag några av mina barn och barnbarn på en lite sen middag hemma. Vi lagade maten tillsammans, och det blev flera rätter, de små ville ha plättar och då fick de plättar.  Gustav stod vid grillen och Madde fixade plättarna medan jag bakade en rabarberpaj  tillsammans med Olivia. Själv var jag inte hungrig efter allt gott vi ätit i Piteå, men glad över sällskapet. Min man har varit i sitt hus i Tornedalen och fixat hela helgen. Det är en del att fixa då man har flera hus. 
Först lite TV. Efter maten blev det gott i gott. 
En glutenfri rabarberpaj. 
Olivia berättade att hon skulle sälja saft på söndag utanför sitt hus. Jag lovade givetvis att komma förbi och handla. I helgen, både lördag och söndag har det varit Loppis på massor av gårdar i vår by. Så Olivia blev nog inspirerad av det. 
Efter mitt vanliga städrace hemma på söndagsmorgonen cyklade jag till saftförsäljaren. Jag köpte ett glas saft och betalade den söta försäljaren för några till.
August bjöd in mig för att visa mig hans fynd från någon av Loppisarna i byn.
Ett fint skepp för en billig peng. August var nöjd och glad. Ett himla bra påhitt, att alla som ville hade  Loppisar samtidigt i byn, för då kan man viga en helg för att sälja/köpa och allt pågår där man bor. Det här Coronalivet är inte alltid logiskt. En tjej i byn hade organiserat den här byaloppisen med adresser och en karta över byn över alla som anmält att de skulle ha något att sälja på sin gård den här helgen. Polisen avlyste allt p g a corona - man får inte ha organiserad försäljning på det viset just nu. Men var och en kan ha en loppis på sin gård om man vill. Alltså blev det loppisar överallt i byn ändå, men var och en fick lägga ut adressen till sin loppis själv på FB. Oklart för mig hur det blev mindre smittsamt på det sättet. 
 
 
Jag drack ett glas saft hur som helst och skyndade mig hem, för Monika skulle komma förbi. 
Monika hade en fin kjol från Lindex. En skymt av Monikas nya Asics i vitt och brons, så snygga! Vilken fin dag, vi satt ute och pratade i timmar och sedan blev det ombyte, men först en titt på hennes sommarfynd,
Monika och Osmo hade köpt bland annat det här fina riktigt gamla skåpet på en nätauktion för nästan inga pengar alls. 
Sandra hade ett nytt pass, så bra det var och jag kunde göra nästan allt förutom vissa hopp. Så nu hoppas jag att jag kan börja träna så som förr. 
Ni som känner mig vet hur ointresserad jag är av bilar, men Monika har en gullig liten sak som jag får följa med i ibland, så som i dag. Vet inte vilket bilmärke det är, men den är riktigt fin faktiskt. 😊
 
En rakt igenom fin helg, bättre kan det inte bli!
Nu är det dags att börja fundera på veckan som kommer...
 
♥ Maria
 
 
Kommentera inlägget här: