En vanlig helg

En vanlig helg, eller nästan vanlig. 
På skolan min har vi helt otroligt duktiga pedagoger, som gör sitt bästa för att skapa intressanta lektioner. I de flesta sammanhang krävs någon form av motivation för att det ska bli något bra av det som ska ske. Vi rektorer hade en föreläsningsdag på fredagen, med Perti Partanen och Niklas...glömt vad han heter. De pratade om sådant som driver arbetslag framåt och var och varför det kan bli strul, viktigt att veta för oss som har ansvar för skolutveckling.
 
Roligt, är när någon av personalen gör det fint i vårt personalrum, som här med solrosor från sina odlingar. Jag och någon till brukar donera gamla magasin till skolan. En del av oss har rast ensam ibland, och då kan det vara avkopplande att bläddra i någon inspirerande tidning en stund. 
 
Efter föreläsningen på fredagseftermiddagen körde jag till Gammelstad, gick in på Wika möbler och beställde en ny soffa till vår lägenhet i Riksgränsen. Ingen impulshandling, jag har funderat på en ny sådan i flera månader. Förra helgen fick jag min lite motsträvige man att följa med och kika på soffor och provsitta dem, viktigt. Inte så lätt att hitta en bäddsoffa som både är skön att sitta i och som samtidigt fungerar som säng då vi är många i vår lägenhet. Vi hittade en som hade allt, och sedan har jag funderat på klädsel till den i en vecka. Bestämde mig på fredagen och bokade den, som vi nu får vänta på i minst sex veckor. 
 
Min man och våra två äldsta söner är på en jakt- och fiskehelg i Tjautjasjaur där min mans bror har ett fritidshus. Fått några bilder...
De ser ut att ha det gott. 
 
Efter mitt soffköp åkte jag vidare till Storheden, köpte med mig en "Spicy Pokepowl" , enkelt och gott då man är ensam hemma. Såg på en film medan jag åt, lite ensamlyx. Bläddrade i några magasin som jag köpt men inte hunnit med under veckan som var. 
Lite skönt och lite trist, men just nu skönt att vara helt ensam hemma. 
Kvällen avslutade jag med ett varmt bad och med ett härligt badsalt i vattnet från Rituals. Skulle läsa lite efter badet, men ögonlocken föll. 
I går tog jag bussen in till stan. Blev glad över vår fina hållplats, med nymålad busskur och fina blommor intill. Så mycket finare än de hållplatser jag sett i Sollentuna och övriga Stockholm.
Mötte upp Maria på Still. Lite bubbel och prat om livet. Fick tips om en klänning av Maria, så vi trippade till affären, jag provade och la undan klänningen, som jag kanske köper idag, vi får se.
Gick till Marias affär, Klassisk form som bytt lokal och arbetet pågår nu med att färdigställa allt. Hittade kuddar som kommer att passa i nya soffan, men köpte inte något än, affären öppnar tidigast 15/9, om allt blir klart till dess. Roligt, att vi fortfarande har några tappra själar som kämpar mot all näthandel. 
Middag med svärdotter och småskruttarna på lördagseftermiddagen. Lilla O bestämde sig för att sova över hos sin farmor, och farmor blev så klart glad för sällskapet. 
 
Lite om min vanliga helg, eller nästan vanliga helg i alla fall.
 
♥ Maria
 
 
 


Kommentera inlägget här: