Corona kick off

Hur startar vi upp vårt arbetsår i rektorsteamet? 
En kort stund av tyst tankeverksamhet då vi träffades förra onsdagen, och sedan sprutade idéerna i vårt lilla team. Utifrån alla restriktioner vi har att förhålla oss till och ont om tid att styra upp något fantastiskt spännande landade vi i det enklaste och billigaste alternativet som fanns. En dag hemma hos någon av oss...men hos vem?
Jag kan ha sagt att det går bra att vara hos mig, eller så var det för att någon höll på att måla om hemma hos sig som det blev hemma hos mig. Hur som haver, så var det skoj att få ha det här gänget hemma. Köket fylldes med prat och skratt medan jag fixade det sista inför morgonfikat.  
Köpesbröd, ost och Jokkmokks skinka.
Hembakat, tidigt denna morgon. Jag började med att baka en vit chokladkladdkaka i går kväll, men allt misslyckades totalt. Okej, tänkte jag just då, det löser sig alltid på något vis. Städade undan allt stök och gick och la mig. Till den vita chokladkladdkakan ska man ha 200 gr vit choklad och det hade jag inte hemma, så 06.00 i morse fick det bli något av det jag hade ingredienser till. Alltså en vanlig fransk chokladkladdkaka. 
Kaffe i termosen och te i tekannan. Nu kan vi fika och jobba samtidigt. 
Glasverandan dränktes i solljus och någon fick ta på sig solglasögonen. Vi blev varma medan vi löste en del problem och spånade på förbättringar och tog ett och annat beslut.
 
Några viktiga samtal. 
Det var en kylig morgon, den här augustidagen. Jenny som cyklade till mig frös om händerna då hon kom. Men solen värmer om än lite långsammare nu. Så när det var varmt nog flyttade vi på oss och satt ute. En skön arbetsdag blev det. 
Av en händelse så råkade vår byakrog som haft stängt i ett halvår p g a av renovering öppna i dag.  Jag bokade bord där för oss till lunch så klart. 
Massor av goda sallader.
Dagens husman - Fläskfilé med en grymt god whiskeysås till. 
 
Kick off i i coronatid
 
♥ Maria
Kommentera inlägget här: