Nordisk skolledarkongress 2024

Ett av de bästa event för oss skolledare. Aktuella skolforskare, skolministern och annat viktigt som vi fått ta del av i dagarna två. 
Tidig frukost är inte min melodi, inte då jag är hemma i alla fall. För till vardags har jag med mig min frukost till skolan, äter den kring 09.30. Bor jag på hotell, kan jag ändå inte missa en dignande frukostbuffé. Gott ändå.
Passerade dessa plast eller glasiglos utanför Gothia Towers, gissar att det är för att i vårt  klimat kunna äta ute året om. 
Passerade den här Gräsanden som verkade totalt oberörd av alla förbipasserande Göteborgare på väg till sina jobb tidig morgon. 
Det var exakt lika många grader i Luleå som det var i Göteborg på måndagsmorgonen. Alltså 0° oc Göteborg. Det blåste isande kallt. 
Skoj med lite kändisar, som tog samma spårvagn som vi. 
David Lindgren med vänner på G.
En lunchrast, det blev en snabb språngmarsch genom Haga. Någon skulle kika på en snygg väska, inte jag. Innan väskaffären trippade vi alla kvickt in i en chokladaffär. In gick alla tomhänta och ut skuttade vi glada med var sin påse till påsk. 
Här påskpyntar man stuprännorna och det är väl för att de saknar snön som vi sticker våra påskris i.
 
Annie Lööf berättade om sitt ledarskap och hur hon utvecklat sig själv, med hjälp av en coach, blivit mer personlig men också mer ärlig mot sig själv. 
Så rätt, det blir aldrig långtråkigt på en skola.
AI, och hur vi ska ge eleverna kompetens att hantera framtiden. 
Skapa goda relationer, både med föräldrar och elever, annars kommer vi ingenstans. 
Förfest på Bettans hotellrum, skoj!
 
Sedan Mingel med stort M på våning 28 tror jag det var.
Ut på tur aldrig sur med dessa damer, så gulliga, empatiska och intressanta kvinnor. 
Göteborg levererar god mat varenda dag och varenda måltid. 
Bonus, alla spännande rektorer vi träffade så som dessa Göteborgsrektorer som verkligen bjöd på sig själva och gjorde vår kväll ännu roligare. 
 
Helt säkert Göteborgs bästa rektorsteam. Vi bjöd dem till Luleå, men gissar att de tycker det är alldeles för långt till oss, längre från Göteborg till Luleå än tvätom...😘
 
Vi lämnade hur som haver ett grått och kyligt Göteborg med nya insikter och laddade att fortsätta vårt uppdrag att leda lärare och pedagoger, att inte vara rädda för AI, men även vara lite rädda för AI. Vi ska förbjuda mobiler helt, alla elever ska ha minst en lärobok i varje ämne, och samtidigt undervisa om och med skärmar. Skapa goda relationer med eleverna, deras vårdnadshavare och samtidigt ställa högre krav på eleverna och vårdnadshavarna. Pjuh!  
 
Vi ska vara personliga i vårt ledarskap men inte privta, vi ska stå pall även om det blåser stormvindar, stanna på samma skola längre än tre år. 
 
Det är ett av de svåraste jobb som finns, men som Annie Lööf sa, "Det blir aldrig långtråkigt på jobbet". Sannerligen inte. 
 
Vi har ett otroligt viktigt arbete, att vara en del i att coacha varje elev i hela Sveriges avlånga land på deras kunskapsresa mot en framtid vi inte vet så mycket om i dag, men anar. 
 
♥ Maria
 
 
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: