Djupa tankar, och lite annat.

Att få fixa till en friluftsdag som inte får kosta så mycket, och inte får ta mer än 2,5 timme är enkelt. Vi bor ju så bra där vi bor, i vår landsända med naturen runt hörnet. Jag anmälde mig frivilligt, och fick med mig Mattias och Patricia, att ordna något för våra kollegor en fredag förmiddag. Men det är trångt om utrymme på dessa fredagar, så vi fick 2,5 timme till förfogande, innan dagens första möte skulle börja.  
Av 15 eller något sådant blev vi en nätt liten tapper skara vid Hälsans hus denna fredagsmorgon. Här fattas någon, någon hade inte hunnit komma än, så vi blev lite fler till sist. För någon vecka sedan gick inbjudan ut till kollegorna, och en ärlig sa "Så tråkigt, isvägen, där är man ju jämt". Jag uppskattar ärlighet. Det är tufft att fixa event, speciellt för dem med höga krav på livet. 😘
Bettan har fått en mössa, som är inträdet till alla SM- tävlingar här i vår stad just nu.
 
Det pågår alltså SM i Luleå just nu. Bakom vårt hus har man kört bort all snö i en månads tid och ängen ska i dag fungrar som p-plats för de tusental bilar man räknar med kan komma hit till vår by där skotertävlingar och annat ska genomföras. Vissa vägar är avstängda och nya skyltar är placerade på strategiska ställen för att ledsga folk rätt. Gustav, vår son ska tillsammans med fler föräldrar från Olivias innebandylag vara parkeringsvakter i helgen. Men nog om det.
 
Jag tog en tjusig spark vid strandkanten, det finns ett flertal sådana som alla våra fritidshem har fått måla i januari. För att sedan finnas här på isen till låns för dem som vill. 
Den här var superfin, målad av Tallkronans fritidshem. 
Vädret, inte det bästa, inte som på torsdagen då solen strålade från en klar himmel hela dagen. Men är man van att gå i motvind är inte det här något att klaga över. 
Norra hamn i sikte och där...
Fika med varm choklad och kaffe såklart om man inte klarar sig utan den drycken. 
En skön stund av kontemplation. 
Efter fikat var det dags för allvar. Vi tog oss till förvaltningshuset och möten. 
Det var den fredagen i stora drag. 
På kvällen var det middag på vår byakrog och uppvaktning av den här snygga tjejen som fyllt år. Roligt att träffas, det var länge sedan sist. Lenita är världens mysigaste att hänga med. 
Jag valde pasta med räkor och lax, med ett glas Chablis till. Det blev även en Kaffe Karlsson. Allt gott. 
 
Restaurangen stänger 20.00 vilket är tidigt kan jag tycka, men förstår också att det inte är enkelt att hålla öppet hur sent som helst i vår lilla by.
Men vi blev bjudna hem till Osmo och Monika och det blev sent och så intressanta samtal om ledarskap. Djupa tankar och det är så spänande tycker jag att problematisera ledarskapet och hur man kan utveckla det. 
 
Strosade hem i den tysta natten medan våta snöflingor föll över vår by.
En fin dag och kväll!
 
♥ Maria
 
 

Kommentera inlägget här: