Har en del att göra...

Jag gillar ju att ha projekt på gång. Just nu har jag småsaker att fixa, sådant som jag inte orkar ta tag i då jag jobbar som mest. En liten piedelstal, som inte är så snygg men hittade den i min mans bråte som han inte slängt från sitt sommarhus. Ja, jag ser det inte som mitt, det är hans och våra söners. Och det är dom som får ta ansvar för den byggnaden. Jag har nog med ansvar för saker och ting ändå 😘
 
Piedestalen kan bli finare med lite slip och färg tänker jag. Något jag ska ta tag i någon dag. Sedan har jag behov av ett mindre runt bord, kan vara ett gammalt, alltså måste jag ta mig till loppisar eller söka på nätet. Stolar till bordet har jag köpt, så himla nöjd med dem. 
Här uppe på övervåningen, den del som blir ny, där tänker jag att bordet och stolarna ska få ta plats. Men först måste det bli klart, och så har jag ju inget bord än. 
Det här fönstret som suttit i vår bastu väldigt länge, sitter inte längre där. Det har vi nu monterat i vår utbyggnad. Vi hade nämnligen tre likadana, ett blev aldrig använt så de har stått i vårt garage i en himla massa år. Nu tyckte jag att dessa fönster skulle passa i vår utbyggnad, och att få en snickare som tillverkar sådant snabbt är inte lätt. Alltså offrade vi ett från vårt bastrum. Jag har fått i uppgift att hitta en snickare som tillverkar ett nytt hit. Det ska jag också ta tag i nu i sommar. 
Kaminen ska svärtas, det ska jag också göra. Inte så skoj, men ett måste. 
Bastun skrubbade jag ren en kväll för några veckor sedan, en nerver ending story. Det får man göra rätt så ofta under sommaren då det badas kolossalt mycket i vår bastu. 
Nu är det inte lika charmigt här, med ett fönster för lite. Men det ska väl lösa sig bara jag hittar en duktig snickare som vill göra ett fönster. 
Jag har fått några frågor om utflykten vi var på i lördags. 
Det är flera mil efter en väg som renoveras norr om Tärendö. Sedan är det en smal skogsväg en bra bit till innan man äntligen kommer fram hit. Men absolut värt en resa om man har tid över. 
Hittade Linnea där, en skir och väldigt liten men vacker blomma. 
Även Åkerbärsblomman eller Rubus arcticus som är Norrbottens landskapsblomma hittade jag där. Den kan nog alla som är i min ålder namnet på och även på latin. För under en massa år prydde den mjölkpaketen här i norr. 
Så här heter platsen om ni vill ta er en tur. 
 
När vi kom hem i går kväll kikade jag på mina blommor ute. Givetvis hade pionerna både slagit ut och i princip blommat ut under den här heölgen. Synd att det går så himla fort. 
Plockade in lite i alla fall. Har som tur är en till pion som står i knopp. Den får jag inte missa. 
Att sätta frön är väl inte så skoj, men nu börjar belöningen. För där blommar det också. 
Plockade in lite av dem också. 
 
Dags att börja fixa lite middagsmat kanske...
 
♥ Maria
 
Kommentera inlägget här: