Ett äventyr!

Dagen i dag, Pajala marknad för att Axel ville det. Alltså drog vi iväg.  (null)

(null)
Efter 100 olika marknadsstånd med allt mellan himmel och jord hittade Axel till sist något han ville köpa till sitt rum. Morfar prutade ner priset, och betalade. Försäljaren såg nöjd ut och vi hade förmodligen ändå betalat ett överpris.  (null)
Sedan hittade vi Lukas där och många verktygsintresserade män som testade det ena efter det andra. Knappt någon kvinna som stannade här, konstigt. Jag hoppades i alla fall att någon ville veta något om slipmaskinen som jag använde då jag fixade till skåpet för någon vecka sedan. Tyvärr ville ingen veta något om den, de testade automatiska skruvdragare, multimaskiner och annat jox. Lämnade Lukas och verktygen. Åt lunch och handlade lite åt min mamma och lite och mig själv. 
Axels mamma och resten av den familjen kom och då slog Axel följe med dem. Jag och min man följde med Patrik och Lollo på ett äventyr. Först flera mil i bil efter vägar som var  under renovering.   (null)
Till sist kom vi fram. 
(null)
Hit, till en plats många mil nordväst om Pajala intill Kalixälven. 
(null)
Klippor och en sandstrand.  (null)
Patrik kokade kaffe.  (null)
Lollo hade med sig te. Jag hade köpt kanelbullar i Pajala.  (null)
Sedan gick vi på upptäcktsfärd.  (null)
Spännande formationer med grytor och grottor. 
(null)
Här var det lugn och ro till motsats mot marknaden. Klockan blev mycket, våra barn började sakna oss eller delar av middagen vi köpt med oss från Pajala. Men först, ett stopp till.  (null)
Vi stannade på kyrkogården där bröderna T planterade var sin blomma på deras föräldrars grav.
 Middag hemma hos min mamma sedan för 13 personer stora och små. Lite kaos men maten supergod. Färsk vildfångad fjällröding och färskpotatis. Grillkorv till några små.  (null)
Min nyinköpta korg från marknaden med lite Rybsolja och senap från Kukkola och Kombucha tillverkad i Haparanda. Ja, jag vet att jag har massor av korgar hemma. Men inte den här storleken. Den här kommer jag att ha användning av.  (null)
Några har åkt i väg för att fiska i Narkån, någon har somnat. Lugnet har lagt sig för en stund. Lite te, grönt denna gång och några nya inredningsmagasin. 

❤️ Maria


Kommentera inlägget här: