Skönt trött.

En ljuvlig helg torts kyla. Ja, det blev varmare under helgen, inte längre -38°, det kändes nästan varmt då termometern visade på -25°. Vad gör man i kylan, jag har jobbat på ordentligt, plockat undan nästan all jul.
I kartonger med det mesta, som min man brukar fixa upp på vår kallvind. Nu ska han inte klättre upp dit, och jag hade inte heller lust att göra det. Så just nu är det lite mer kaos än vanligtvis i vår tvättstuga. 
I hallen har den tovade ylletomten fått lämna plats för det här. 
Det enda gröna jag hade hemma att ställa på bordet, kände att det behövdes något till ljuslyktorna efter alla julljus. Adventsstjärnan får hänga en vecka till, tror jag...
Känns fräscht med begia, greiga färger,  en föraning om en vår så småningom, även om den känns långt borta så här i början på januari.  
 
Efter att ha flängt runt hemma, burit ut julgranen och städat bort allt barr kilade jag ner till Monika som var ensam hemma. 
Vackraste gården i vår by.
Finaste julgranen har de alltid i det här huset. En stor, men då har det också ett gigantsikt stort vardagsrum där den passar perfekt. 
Så gudomligt vilsamt det blev, efter mitt städrace hemma, att bara sitta här intill den värmande elden med kopp efter kopp av te och gott fika. Tiden rann i väg medan vi diskuterade livet och annat viktigt. 
 
I dag hade jag bara tänkt ta det väldigt lugnt, men så fick jag lite inbjudningar, och kunde inte tacka nej. Olivia undrade om farmor vill följa med på badhuset och Axel ville att mormor skulle komma på hans matcher. 
Innan jag drog i väg på dagens event tog jag några bilder på solkatter som dansade fram på väggarna hemma. 
Magi, ändå.
Det är vackert med januarisolen också, fast den inte är det minsta varm.
 
Vad jag blev inbjuden till...
Axels hockey, så skoj fast man inte räknar målen. Fast alla barn räknar dem och kanske även de vuxna fast de egentligen inte gör det, typiskt svenskt.
Innan hockeyn hade jag några timmar på badhuset med Olivia och August och deras föräldrar. Det var hur skönt som helst, simma massor av längder och sedan njuta i ångbastun, bubbelpoolen och den vanliga bastun och, ja sedan en spännande hockeymatch.  
Hugo som sa att mormor ska hämta honom på förskolan, och ja, jag måste sluta tidigt en dag i alla fall  och hämta honom när han så önskar. 
Här hamnade jag då. Och här har man tillbringat många timmar under åren som runnit iväg. 
 
Så den här helgen har varit min bästa, men samtidigt gjorde den mig skönt trött.
Nu "Vem bor här" på TV.
 
♥ Maria
 
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: