Kylan lamslår Norrbotten,

Det är inte en fröjd att kylan kryper ner mot -40°. Vi har ett gammalt hus som måste få mer omsorg än någonsin då det blir så här kyligt. 
Jag bär in ved, och eldar i kakelugnen, lagom förstås så den inte spricker. 
Får klä mig i både täckbyxor, dunjacka och skor som tål kyla, bara för att hämta ved.. Så glad över mina Jörnkängor, varmare finns inte. 
Det finns något vackert, stillsamt över ett kylslaget landskap. 
Eldar med ved som sprakar och värmer så gott. Tur vi är hemma, så vi kan hålla värmen i huset. Vi hade planerat en tur till Riksgränsen innan min man bröt lårbenshalsen, och hade vi varit där nu hade min man bara oroat sig över huset, vattenledningar och sådant. Det hade inte varit ett nöje alls. 
En ynnest kalla dagar som denna att ha möjlighet att jobba hemma. Ingen som är på min skola den här veckan och det var -36,5° C när jag vaknade den här onsdagen. Hade tänkt åka till skolan, men avstod då jag såg hur kallt det var. Det jag hade tänkt göra på skolan, får vänta tills det blir varmare, och så jobbar jag med annat som jag kan göra hemifrån. 
Gjorde en ugnsbakad blåbärsgröt till frukost/brunch. Jag äter ju aldrig frukost tidigt, utan vanligtvis kring 09.30 och då blir det medhavd yoghurt med bär på skolan. I dag blev klockan närmare 11.00 innan vi åt något. 
Jag fick ju en massa färska jordgubbar i present då jag fyllde år i somras. Nu hittade jag den sista påsen i frysen, så dem snålar jag på. Max en per dag...och så får det bli säsongens frukter som får dominera i min yoghurt. 
Hemlagad pizza till middag och en vitkålssallad. Hade behövt åka i väg och handla lite mat i morgon, men...jag kanske kan göra något av det vi har i frysen och kylen. Ska försöka vara kreativ, så kanske jag slipper ta bilen i morgon. Det är -38° nu.
Sitter under en yllefilt och skriver här på bloggen. Jag längtar faktiskt efter att få krypa ner under duntäcket. 
 
Klä er varmt om ni måste ut, och måste ni inte, så stanna hemma. 
 
 
♥ Maria
Kommentera inlägget här: