"Luleå On Ice" och lite mer.

Den här nederländska skridskotävlingen som nu ägt rum ett antal år i vår stad har jag inte riktigt satt mig in i vad den går ut på, mer än att någon förmodligen ska vinna och att de tävlar på Luleälvens is och på isen ut mot Bottenviken. Det roliga är väl att stan fylls av nya människor och att det blir lite av feststämning i stan. 
 
Fredagslunch på Bastard, ett bra val, för det var inte fullsatt, trots alla människor som åt lunch i stan den här fredagen. 
Senare då jag gick längs Storgatan till busshållplatsen efter vår fredag på Förvaltningen var det precis så det var, massor med människor, och en härlig fredagskänsla kryddad med lite extra allt. 
 
Själva hade vi bokat bord på vår kvartersrestaurang. 
 
Maten grymt god, med en fin köttbit och goda såser till. 
Till den goda köttbiten, en ryggbiff blev jag rekomenderad ett glas med kryddig Zinfandel. Passade perfekt, för Christian som driver vår byakrog är duktig på viner.
 
Efter den mysiga middagen med Joel och Loivsa blev det ishallen i vår by för oss. Min favorit, nr 92 💖 
Jag stod i fiket och efter pauserna kikade jag på matchen som de tyvärr förlorade. 
 
I dag hade jag inga planer alls, utan började med det vanliga städhärjet hemma fram tills Gustav ringde och frågade om vi ville följa med honom och August på "Luleå On Ice", och jag sa ja, innan jag ens frågat min man. 
Hur fint är inte det, att få hänga med de här två en lördag i stan!
Massor med folk och aktiviteter i Södra hamn. En isande vind tyvärr som gjorde dagen kärv och kylig
Den gigantiskt stora snöhögen roade massor av barn, och även mig och August. Det var jag som gav upp då jag började frysa. August hade nog kunnat leka där i minst en timme till utan vidare. 
Snöskulpturer av Konstskolans elever, som inte är vad du först tror att det är, skoj!
Eldar som värmde, lite. Jag lockade med fika och då fick jag med mig de övriga. 
 
Fika en lördag i stan är inte självklart, för första stoppet hade inte ett enda ledigt bord. På Friends lyckades vi ändå knipa ett. 
Det här teet är riktigt gott. Hemma har jag ett annat te som är dyrt men både ekologiskt och smakrikt, köpte två burkar på Åhléns förra veckan då mitt Nk te börjat sina. Ska fota burken någon dag. 
August har fått en egen klocka, med alla de spännande funktioner som går att få. Han fotade honom och farfar, räknade en massa och frågade oss vad 99 + 1 är och så vidare. Farfar tror att han kommer att jobba på bank som vuxen, men det tror inte jag, han är alldeles för kreativ för det, men vi får väl se 😘. Vi kikade då och då hur många steg han hade gått, och på vägen hem hade han tagit över 10 000 steg.
 
Vi plockade upp Olivia som hade varit på ett bakkalas, en klasskompis vars mamma är Hemkunskapslärare bjöd in alla kompisar till HK-salen där de fått baka och fika. Ett av de roligaste kalas hon varit på sa hon nöjd. 
 
När vi åkte hem såg vi att någon hade varit kreativ i vår by, och skapat ett konstverk i den enda rodell vi har i byn.
Snön blir så smutsig när det blir plusgrader så som i dag. Och vi kommer att få det kallare, innan det blir riktig vår för än är det bara februari. Låt oss få vänta på Gumman Tö, jag vill hinna åka skidor innan det slaskar för mycket. Mina skidor kanske jag får hem i morgon, hoppas.
Mitt goda te. 
 
Njut av det som är kvar av kvällen och helgen,
och tack för att ni kikar in här!
 
♥ Maria
Kommentera inlägget här: