Kvinnors hälsa

Minns då jag väntade vårt yngsta barn, och jag mådde så fruktansvärt illa i flera månader, under en tid så där i tre veckor var jag inlagd med dropp, för att jag inte kunde äta eller dricka. Allt till och med vatten spydde jag upp. Så otroligt jobbigt. De till och med frågade på sjukhuset om jag inte skulle göra abort. Nej, nej nej sa jag med nästan ilska. Det här barnet ska jag ha, även om det kostar mig min hälsa. Det låter kanske konstigt, men det fanns en så stark känsla i mig, som kom till mig där i början av graviditeten, att det här barnet ska födas, det bara var så. Kan tillägga att den gossen inte var planerad, vårt fjärde barn och sladdis. 
 
Vart vill jag komma med den här inledningen?  Den kvinnliga läkare ja då hade, sa till mig att det inte forskas på kvinnor och graviditet. Att man i dag inte vet mer än på slutet av 1800-talet om just den saken. Något jag tidigare inte ens reflekterat över. Illamående kan bero på en superökning av ett visst hormon som oftast ökar för varje graviditet fick jag i alla fall veta då för snart 25 år sedan. Hoppas man vet mer i dag. 
Bitte frågade mig om jag vill följa med henne på ett event som arrangeras av en klubb hon är medlem i . "Kvinnors hälsa" var temat den här gången, och jag bara ville veta mer, alltså blev det en till utekväll denna vecka. 
Katarina som nu är ordförande i Luleå tog emot oss och höll själv ett föredrag om kost och levnadsvanor. Mörkgröna grönsaker ska vi äta massor av varje dag. Man kan dricka dem också, ett tips av Katta. Grönkål, avokado, bär, kefir och annat gott kan mixas och drickas. Lätt som en plätt, att dricka nyttigt, det tar jag till mig. Motion, viktigt och varje dag minst 30 min promenad gärna korta spring för att få upp pulsen under promenade är bra. 
Katarinas recept, som jag ska testa. 
En föreläsning av Karin Schenck - Gustafsson som handlar om att kvinnor som får hjärtinfarkt har andra symtom än män, vilket inte läkare vetat för än alldeles nyss. 
Allt avslutades med en modevisning under ledning av Annika som driver Norra Bo och har massor av fina kläder i sin affär. 
 
Finast av allt, jag träffade fyra helt underbara kvinnor på detta event osm jag inte träffar så ofta, Siv en gullig kollega från LTU, saknar henne och hennes engagemang. Annika min psykologilärare då jag själv var student på LTU, 20 år gammal var jag, då var Annika den som gav mig så otroligt många insikter om livet och mig själv och i sin lärargärning var hon helt otroligt duktig som lärare.  
Bredvid Siv och Annika hade två andra gulliga kvinnor hamnat, Lottes mamma och Daniels mamma, deras barn bor ihop sedan länge och har till och med ett barn tillsammans så dessa kvinnor har samma barnbarn. 
 
Jag fick rusa till bussen igen för att hinna hem i något så när rimlig tid,
och fixa lite inför fredagens resa. 
 
Hej och hå!
 
♥ Maria
Kommentera inlägget här: