April, kallt...

I vårt land är det inte värme som sprider sig ute i samhället i stort. De här dödsskjutningarna som bara fortsätter av barn som bär på kalla hjärtan, mer eller mindre. Barn som inte ens tänker innan de skjuter. Hur kan vi alla i det här landet få stopp på detta? Och på ett sät som får de kalla hjärtan som finns att bli lite varmare, få dem som bär på dessa kalla hjärtan att tänka innan de handlar, att tänka längre än för stunden. Är allt till syvende och sist resultatet av droghandeln, som fortsätter och som jag tänker pågår så länge de som köper fotsätter att köpa droger?
 
Lite av min vecka så här långt;
Schemajobb en dag på Gymnasiebiblioteket, som var överraskande fint. Till och med en kaffemaskin med andra heta drycker i, så som te. Så fint!
Tavlan, oj så fin! Överraskad av att vår kommun har så fin konst i våra skolor. Vi har faktiskt några fina tavlor på min skola med. 
Dagen i går, med vår skolchef. Jag missade nästan lite av starten p g a ett jobbsamtal som tog tid, men p g a nätstrul i föreläsningssalen så startade allt senare och jag missade egentligen inget. Först lite allmän info om vår kommun och vårt län, så mycket som är på gång. 
 
När jag kom hem i går efter bland annat ett spännande badmöte, där vi försökte få till fungerande badtider för alla grundskolor i vår kommun både friskolor och kommunala. Så himla fint, att jag har kollegor som på alla vis försöker hjälpa oss som ligger i utkanten så att vi kan få tider för våra elever så att de lär sig simma. 
 
När arbetsdagen var slut plockade jag undan lite hemma, så att det såg lite representabelt ut, för strax skulle vi få besök en stund. 
Alltid skoj, att få en stund med de här två, Lotte och Daniel. Just denna dag hade de blivit farmor och bonusfarfar till en söt liten tjej. Så skoj!
Sedan traskade vi till våra vänner på vår gata, där det var AW och fir av en tjusig Donna som inte vill vara med på bild. 
 
Storasyster till födelsedagstjejen.
Vi bjöds på  godaste pizzan, bakad av den här familjens duktiga son som är professionell kock på en fin restaurang i vår stad. Medan vi minglade serverades nya pizzabitar direkt från ugnen med nya toppingar, wow så gott!
Tiden rann i väg. Här var samtalen oerhört djupa, och med fullt fokus på vad var och en tänker, egentligen. 
Vi hade alltså som vanligt otroligt engagerade samtal om livet, nu fokus på åldrandet och vad vi kan ha att vänta oss i framtiden, med tanke på livet nu, om ett år och om tio eller tjugo. Vad vi kan ana i dag om framtiden, hur livet kan bli, ju äldre man blir om man får bli gammal. Vid midnatt traskade vi hem, och jag lämnade alla tankar och somnade trött men glad över att ha dessa människor i mitt liv. 
 
En fin start på den här helgen!
 
♥ Maria
Kommentera inlägget här: