Tisdagskväll, oktobermörker och lite helg.

Det är fasansfullt, allt som händer. I en mörk tid behöver vi ljus, för vi behöver kraft att jobba för det goda och få det goda att växa. 
 
Lyssnar på Jonas Gardell på TV som säger att han är en äldre herre nu, och orkar inte turnera, inte för tillfället i alla fall. För nu, då han snart fyller 60 år lever han sitt bonusliv, utifrån att man på Jesu tid levde till man var ca 25 år. På nätet läser jag att mellan 1800 och 1920-talet ökade livslängden från 37 år till 60 år. Så även jag lever utifrån den definitionen mitt bonusliv nu. 
 
I dag, vegetariskt till middag. En vegetarisk lasagne som blev smakrik och god. 
Jag har inget recept längre på denna rätt som jag lagat i snart 40 år. 
 
Riv ett gäng morötter, en klyfta rotselleri, en halv gul lök, en vitlöksklyfta. Fräs så det blir lite glansiga i rapsolja. Häll i två förpackningar krossade tomater, vatten till lagom konsistens, grönsaksfond, svartpeppar och salt. Koka på svag värme i ca 10 min. Krydda med färsk tilmjan. Varva lasagneplattor med en röra av keso och mjölk, och tomatröran. Jag brukar ha en stor förpackning keso och ca 2 dl mjölk. Överst riven ost, och i ugnen i ca 30 min på 200°.
 
En tillbakablick, till i söndags.
I vår trapp har många fötter trampat genom åren och genom livet. Våra barn har sprungit, jagat och studsat upp och ner. Nu hänger våra barnbarn i den, och innan vår tid i huset har många fler fötter och barn lekt i den. Känns fint att tänka på. 
Hugo kom förbi och gjorde min söndag medan hans föräldrar såg på Lukas söndagsmatch. För övrig vann Lukas lag SSK helgens matcher, skoj!
Fullt ös. 
Sedan sov jag och Hugo en stund mitt på dagen innan han skulle hem. Hur skönt var inte det, en kort sovstund för mig, och en lite längre för Hugo. 
 
Efter en helg har vi alltid en Måndag. 
På skolan, eftermiddagjobb och smörgås så alla får lite extra energi. 
Vi närmar oss höstlovet, och hoppas, hoppas att vädret blir allt annat än regn då. 
I går en kvällspromenad, i kväll en löprunda. Skönt med sådant som är som det alltid har varit. 
 
♥ Maria
 
 
Kommentera inlägget här: