Vad är vackert och vad är bara dyrt?

Innan vi träffade våra vänner på lördagen traskade vi till Svenskt Tenn.  (Ingen betald reklam, tyvärr)
Den här duken tyckte jag var särskilt fin. 
Julkulan ångrar jag att jag inte köpte. 
När vi kikat klart gick vi vidare. 
Jag saknar det här med julskyltning så som det var förr. Minns hur jag som barn längtade i veckor till "Skyltsöndagen", finns den ens längre? Vi promenerade alltid dit jag, min bror och vår pappa. Det tog nog inte mer än 15 minuter. I stan var allt så vackert, då hade all julbelysning tänts, och alla skyltfönster var adventsfina. Utanför Domus, det stora varuhuset i min stad, hade alltid en levande Tomte, och lång kö till honom för att lämna sin önskelista. Alltid varmkorv från korvkiosken i nnan vi gick hem efter att ha kikat på all skyltning, visat och berättat åt pappa vad man önskade sig i julklapp. 
 
Jag har faktiskt varit på skyltsöndag med mina barn då de var små, men alltid valt att tillbringa någon timme på Norrbottens museet. Det har varit en stund med julpyssel, innan vi gått ut i kylan igen, minns att det alltid var kallt den söndagen. 
 
Oj,fastnade visst i gamla tider, tillbaka till nutid. Vi tog oss till Söder.
Tambur, är en liten affär på någon av gatorna på Söder. Här fanns det massor av fina "vill ha" saker. 
Det är de här som är så gulligt med vår huvudstad, att de gamla unika husen fått stå kvar, och bli en del av Stockholms själ. 
Jag köpte lite smått och gott, trots att jag borde handla hemma, vara lokalpatriot, så vi inte möter butiksdöden så snabbt. Tyvärr är det  ju ett väldigt begränsat utbud i vår stad. Jag förstår så klart varför utbudet är begränsat och blir magrare och magrare när näthandeln ökar. Jag handlar ibland på nätet, ibland i någon affär IRL. Känner mig så nöjd då jag hittat det jag vill ha här i Luleå och kan gynna våra egna butiksägare. Dömer inte någon, men kvalté och design som håller över tid är det inte lika gott om. vi har i alla fall några guldkorn i vår stad, återkommer om det 😊
 
♥ Maria
Kommentera inlägget här: