Skolbesök

Vi fick förmånen att besöka Bobergsskolan I Norra Djurgårdsstaden. En ny stadsdel i Stockholm. här var tidigare ett industriområde med främst gasklockor som försåg staden med gas. Gasklockorna är otroligt fina och gigantiskt stora i rött tegel. Dem har man nu inte användning för som gasklocka, alltså har några blivit en del av den nya skolan, inbyggda och ombyggda. 
Det första man möts av var man än kommer, gör intryck som man bär med sig. Här var det en trevlig skolgård vi klev in på, men med tanke på att skolan hyser över 800 elever från f-klass till år 9 så finns utmaningar. Alla kan inte ha rast samtidigt, men det finns begränsningar i att lägga raster omlott, för man bär ju äta sin lunch kring en viss tid, och då är inte möjligheten att sprida rasterna så stor ändå. 
Skoj med bokstäver lite här och där. 
De röda tegelbyggnaderna är gamla gasklockor och det övriga nybyggt. 
En trevlig foajé, här får man skriva in sig då man blivit insläppt av en receptionist. 
Vilken tid vi anlänt och sedan innan vi lämnade skolan fick vi skriva in att vi lämnar skolan. 
Antingen gardiner för fönstren, som här, där även fönstren är utrymningsväg, eller frostade glas så högt upp så att ingen utifrån kan se in. Allt om man måste inrymma eleverna på skolan p g a hot. Tråkigt att vi hamnat i en sådan värld. 
Fint med olika färger inne på toaletterna. 
Lunch i skolmatsalen där det varje dag fanns något extra typ en Tapasrätt, som man kunde addera till dagens lunch. 
En sådan här vagn drar man till sitt bord i matsalen då man ska torka bordet efter lunchen. 
Här i ateljen kan man se en stor gasklocka i rött tegel som nu är del av skolan. För övrigt är det i princip bara bostadsrätter som byggts i området. Någon lärare sa i förbifarten att föräldrar här har för mycket pengar och för mycket tid, vilket gör att de ställer orimliga krav på skolan. Spännande hur som haver, att få ta del av en ny skolkultur och få höra hur det jobbat och jobbar för att få till de bästa skoldagar man kan tänka sig för alla deras elever, precis så som vi gör hos oss, med våra förutsättningar. 
 
Tack för att vi fick komma och tack specialläraren Lisa som sprudlade av energi och vilja
att göra allt för elever som har det lite extra kämpigt. 
 
♥ Maria

Kommentera inlägget här: