Höstlov som tuffar på.

På skolan har vi haft några intensvia dagar. Dagar då vi tar tag i allt som vi inte annars hinner med. Brandrond, och upptäcker att brandsläckarna ska ses över, precis då dyker tre brandmänn upp som genom ett trollslag. De tar hand om bransläckarna och vi tar tag i allt annat. Två målare kämpar på i tre klassrum samtidigt som en elektriker dyker upp. Alla vill göra sina jobb ostört då eleverna är lediga. 
Några elever som är på Fritids leker helt oberörda av att det springer hantverkare in och ut ur rummen. De har ordnat ett café och ser allmänt nöjda ut.
 
Elektrikern frågar om jag är Gustavs mamma och ja, det är jag ju. Känner sedan igen honom, även om det har hänt en del de senaste 10 år sedan jag sist såg honom. Något som händer allt som oftast nu, sedan jag började arbeta i Luleå kommun, att människor jag möter i jobbet har någon koppling till mina barn på något vis, eller så har jag varit lärare åt dem på LTU eller tidigare i livet som lärare i grundskolan. Skoj, ändå.
 
När det är lov kan man göra annat, sådant som vi inte annars har möjlighet till. 
En morgon startar vi med frukost på Savoy. 
Uppskattat och en trevlig start på dagen. 
 
Vi var några som hoppade över lunchen den här dagen, den behövdes inte. 
 
Har varit kompledig och bakat med några barnbarn. 
Så roligt det är, att få mäta upp socker och mjöl, räkna så det blir rätt antal formar till Cupcakes och sedan...
det roligaste av allt, dekorera dem. Vi gjorde chokladbräck också när vi ändå hade ångan uppe. 
Olivia ville experimentera lite och skapade en giftigt grön dryck.
Hennes mamma och pappa blev bjudna på den då de kom hem från sina arbeten på eftermiddagen, gott eller inte, det får ni fråga dem om. 
Lite Halloweenpyssel, som jag fått av Amanda på skolan. 
August och hans farfar fixade en pumpa. August fick karva ur den och farfar skar bort det som August och Olivia ritat att det skulle tas bort. 
Den blev ju fin.
En fin vecka, helt enkelt!
 
♥ Maria
Kommentera inlägget här: