En överraskningsfest för Lovisa, del 1

Min gulliga svärdotter Lovisa fyllde 30 år i helgen och önskade sig en överraskningsfest av min son. 
Både snygg och oerhört klok.
Jag upptäckte hur duktig min son är på att arbetsleda och delegera. Han hade gjort en plan på hur överraskningen skulle gå till, involverat en antal medhjälpare, där ibland hans mor, svärmor Jose och Lovisas kompis Amanda. Klokt val av medhjälpare 😍
Logisitk behövdes för att ro allt i land för min del. 
Presenten införskaffad i god tid, inslagen och klar. Joel bad mig fixa tårtorna, och då  Lovisas favoritttårta  "Himmelsk jordgubbstårta" efter recpet från "Fridas bakblogg". Det var speciellt viktigt att jag bakade just den.
 
 
-Självklart gör jag det, sa jag till min son.
 
 
Oj!  
 
Jag är i Stockholm under veckan, och lovat för så där tre månader sedan att vi skulle vara barnvakt åt Axel och Hugo just den här helgen, och det var innan vi hade förtsått att det var just den här helgen Lovisa fyllde jämnt. Det löser sig, tänkte jag och bakade tårtbottnarna förra helgen. 
När det kallnat fryste jag in dem. Höga fina bottnar så jag ska baka på det här receptet fler gånger. På fredagen blev det ännu mer som hände som inte var planerat, men även det löste sig med hjälp av mina två andra söner och min man. När jag kom hem på fredagskvällen tog jag fram bottnarna så att de skulle tina till lördagsmorgonen. Lukas och Axel fick handla hem ingredienserna till fyllningen. 
En liter jordgubbar. Jag fixade tårtorna nästa färdiga hemma på lördagsmorgoen. 
Eftersom tårtorna plus lite annat till festen skulle in i vår bil med några extra stolar och två barnbarn så fick garneringen vänta tills vi var på plats. Frågade snällt om Amanda ville fixa det sista vilket hon gjorde. 
Så fint, och gott var det också. 
Amanda hade bakat "Kärleksmums" som hade med sig. 
Lovisas mamma Jose hade med sig en Cheescake som hon hade bakat.
Jose hade ett till uppdrag den här lördagen, hon fick bjuda Lovisa och Joel på lunch klockan 12.00, så att deras hus blev tomt, och så att vi som skulle fixa huset till festlokal kunde smyga in och börja vårt arbete där. När lunchen hemma hos Jose var klar, fick hon efter att Joel och Lovisa åkt kasta sig i sin bil och köra i ilfart hit. Joel i sin tur tog det väldigt lugnt, gick in på Coop och handlade långsamt, så att Jose skulle hinna före dem. 
Amandas sambo Oskar fixade ballonger tillsammans med många fler...
så som Sofia, Lovisas svägerska, som precis tagit SM guld i basket med Luleå. Vi såg så klart matcherna som visades på TV, skoj! 
Lovisas bonusmamma Mia hängde upp ballonger och annat fint, allt medan huset fylldes av gäster. När klockan var nästan 14.30 rullade Joel och Lovisa in på gården som nu var full av bilar, och även vägen genom byn hade bilar längs vägkanten. Så något var på gång, det förstod hon då. 
Wow, där stod hennes släkt och vänner, och sjöng för henne då hon klev in. 
 
Inlägget blir lång, så jag får dela upp det i två delar, det kommer mer...
 
♥ Maria
Kommentera inlägget här: