Våren tvekar

Det är ljuvliga soliga dagar, synd att jag inte hade tid att ta mig ut i dag. Men ack så kalla nätter, fram till nu i alla fall. Bra ändå, för då har vi bättre isar och snö som fungerar för skidåkning ett tag till. 
Jag har sådan skaparlust just nu, men inget att skapa. Måste hitta något objekt att renovera, eller så får jag börja måla här hemma någonstans. Jag köpte tyg i helgen för att sy gardiner till köket, till fönstret i vår köksdel. Motiverad som tusen, och när jag ställt fram symaskinen och skulle sy, gick det inte att sy. Något var trasigt, och besviken fick jag plocka undan maskinen igen. Tur i och för sig, så finns en symaskinsreparatör i Gammelstad, ett stenkast från vår by.
Bytte gardiner i helgen, och det känns som alldeles nyss jag hängde upp de mörka inför vintern.
I vårt sovrum gör jag tvärtom, byter de ljusa skira gardinen till en mörk som gör att vi kan sova fast morgonsolens strålar letar sig in här och väcker en alldeles för tidigt annars. Strålkastaren på uterinken lyser upp vårt sovrum fram till efter 22.00 på kvällarna. 
Fint skuggspel i alla fall. 
Den strålkastaren lyser upp halva vårt hus på vinterkvällarna. 
I helgen åt vi gott av surdegsbrödet jag köpte i bageriet på Pensionatet i Piteå. Nu "Stugfixarna i Norge" på TV3,  kan man inte vara kreativ själv får man njuta av vad andra skapar, som substitut. 
 
♥ Maria
 
Kommentera inlägget här: