Skolavslutning 2023!

Barnen börjar etta, och sedan tar de studenten, ungefär så känns det. I alla fall i min ålder då man blickar tillbaka och inser att livet går alldeles för snabbt framåt, och det som känns som i går var för så där 25 år sedan. 
Under veckan har det i lärarnas arbetsrum hängts upp massor av fina sommarpresenter till eleverna. 
På torsdag fyllde den  yngsta av personalen på skolan 20 år. Grattis Sandra!
 
På torsdag eftermiddag bars allt fram inför finalen på fredag morgon. 
Skolan dekorerades tidigt på fredag morgon. 
 
Snygga fröknar är ännu tjusigare en sådan här dag.
 
Vackert och massor med sommarfina klänningar som svepte omkring in i det sista för att se till allt allt var i sin ordning. Jag hade fått í uppdrag att fixa rosor till årets sexor, vilket jag gjort. Helt plötsligt drog en stormvind in, någon frågade lite upphetsat om rosorna var fixade. Skönt, att jag inte hade glömt ;-) Men det är så det blir en sådan här dag, då alla vill att allt ska bli perfekt.
Ulf hade också fått "medalj".
Henrik, som bidrog med björkar till dekorationen av skolan, och David hade klippt sig dagen till ära, så snygga.
Fanny och Henrik som jobbat ihop med Fannys tvåor under läsåret. 
Rektorn som höll sitt traditionsenliga sommartal. 
 
Barnen får vi ju inte lägga ut bilder på, om vi inte har fått varje vårdnadshavares tillstånd till det. 
 Men här en av låtarna de sjöng, om än denna med Kent. Våra elever sjunger fantastikst bra, även om jag inte har något att länka av dem. 
När cermonin var över, var det tårar, kramar och presenter, sedan droppade pedagogerna in, till personalrummet för en välbehövlig paus.
Anders, förvånad över att han fick en sommarpresent. Fint av alla vårdnadshavare, att visa sin uppskattning över lärarna och pedagogernas arbete med deras barn under läsåret som gått. Det är inte alla som fixar det otroligt roliga, tuffa och ibland komplexa arbete som det är att undervisa, coacha, lösa konflikter och motivera om och om igen, kring 25 levnadsglada, kreativa och alldeles underbara barn.  
Smörgåstårta till alla, som jag hade köpt in. 
Det är något speciellt med en skolavslutningsdag, alla är lite positivt stressade och samtidigt saliga inför själva cermonin och med den härliga känslan av att ha kommit i mål ännu en gång. Det ska man fira.  
Musiklärarna, pustar ut, förutom Adrian som inte hade tid med smörgåstårta då han snart ska bli pappa och hade ett läkarbesök på G. Vår skola är lyckligt lottade som har dem, så bra dem är!!!
 
Mina barnbarns avslutningar hade jag inte tid med, och så har det varit under alla år för mina egna barn sedan de började skolan. Tur för dem att deras pappa haft tid med avslutningarna, och ibland även en mormor och morfar. Någon gång har jag hunnit med dem, men då har tiderna legat omlott med min egen skolas. 
Är man lärare så är det inte så lätt att hinna med ens egna barns skolavslutningar. Men studenten har jag prioriterat, någon gång har jag stressat halvt ihjäl mig för att hinna med allt.
Minns och glömmer det inte, då Joel tog studenten. Skjutsade in honom till Hermelinsparken där hans klass hade champagnefrukost, han hade inte ätit något visade det sig då vi satt i bilen på väg in till stan. Jag lämnade honom i parken med hans klass, körde till Statoil, de enda som hade öppet 07.30 på morgonen, köpte en smörgås åt honom, körde tillbaka till Heremlinsparken och lämnde den åt honom med budskapet, ät!!!
Åkte till Alviks skolan 2 mil från stan höll mitt tal, fortsatte i all hast till Ernäs, 7 km bort. Hade mitt tal där, fortsatte sedan till Köverträsk 3 mil bort höll ett tal där. In till stan för att hinna se Joel springa ut från gymnasiet.  Det här var då när jag var rektor på tre skolor. 
Ja, ni som haft studenter vet ju hur en sådan dag fortsätter, med mottagning hemma för släkt och vänner. Gissa om jag var trött den kvällen. 
Fick i alla fall bilder på gullungarna av deras föräldrar 💖
Axel, som sjunger så bra hade sjungit Goliat med sin klass. 
August har ett år kvar på förskolan, och Olivia gick ut tvåan. Hoppas vi hinner förbi dem i kväll. 
 
Nu är ändå sommaren här, oavsett om det är kallt eller varmt. 
Är det sommarlov, så är det sommar. 
 
 
♥ Maria
 
 
 
Kommentera inlägget här: