Sommarens soliga dagar

NATO, inget annat än NATO just nu, och jag är inte helt övertygad. Varför offra unga människors liv p g a att gamla män med makt sätter igång krig?
Räntor som blir högre och högre, vilket också diskuteras är det skäligt för landets ekonomi eller är det bara för att bankerna ska få större vinst?
Förutom världsproblem och samhällsproblem så fortsätter jag springa ungefär varannan morgon, och efter det en simtur i älven. 
I dag fick jag med mig min man som springsällskap, men han ville inte simma. Synd för honom som inte vet hur skönt det faktiskt är. 
Frukost ute.
Eftersom jag inte ska vara för mycket i solen, sitter jag under parasoll och läser när tid finns. Just nu "Outsider" av Torbjörn Flygt som är en bonusbok till min bokklubb, om någon inte orkar med den jag valde i första hand. Som jag skrev i ett tidigare inlägg, livet är för kort för att ägna tid åt böcker som inte ger en något. Om då en bok jag valt inte känns ok för någon är det bra med ett alternativ, tänker jag.
Feng shui, läran om hur miljön påverkar oss, finns i mitt medvetande även då jag är ledig. Har en byrå, SNÖ av Jonas Bohlin och Tomas Sandell, som jag älskar, men som också stjäl energi. Då jag öppnar en låda och ser oredan, blir jag bara så trött. Här skyller jag också på min man, för han slänger ner en massa i vilken låda som helst bara för att få undan det som ligger framme.
 
När jag läst länge, behöver jag göra något praktiskt. I dag blev det byrån som fick min tid, att städa ur alla 12 lådor. Halsdukar som nu är tvättade och hänger på tork, massor som jag slängt och en del fynd som kom fram, som vi inte visste att vi hade.
 
Så skönt, att få det gjort, och nu gav det mig energi. Jag vet att feng shui är pseudovetenskap, men flera tusen års beprövad vetenskap är väl ändå vetenskap? Okej, jag vet att det finns människor som inte tappar energi av att leva i hem som är stökiga på olika vis, men fint ändå att vi är olika. Det står ju ett fiskespö där i hörnet om någon är skarpsynt, lite av den oredan som finns hos oss, trots att jag försöker skapa ordning. Till mitt försvar så bor jag inte ensam...
Jag har gallrat i äppelträden, såg att det hängde äpplen i klasar, och det kan inte vara bra, förhoppningsvis blir de äpplen som är kvar lite större nu. 
Rosenhallon som växer in och ut och överallt. Klippte bort en del som försöker ta över, och jag vet att den är invasiv, men samtidigt är den väldigt tacksam att ha som vindskydd just här. 
Fick rabarber av Joel och Lovisa som nu blev en knäckig paj. 
Gott, men nu har det blivit alldeles för många goda efterrätter. Ska i alla fall tänka på hälsan, och vad jag borde äta. Steg ett, tänka. Steg två, handla. Steg tre, boka en hälsokontroll - till hösten.  
 
Tack för fina kommentarer som jag fått!
Så skoj, att jag får lite återkoppling ibland av någon av er som läser!
 
 
♥ Maria
 
Kommentera inlägget här: