Njuter av livets goda...

Jag har en del favoriter här i Umeå, affärer , caféer och restauranger som det är skoj att återvända till. Att jag sedan hittar nya pärlor ibland är en bonus. 
Vi har tagit en löprunda på morgonen, jag har en sträcka som jag alltid springer här. 4 km, inte så långt men helt ok på morgonen innan frukost. 
Det var lite kyligt på morgonen, så vil valde kläder för det. När man väl får upp pulsen blir det varmt, så vi hade nog klarat oss med kortbyxor och ingen jacka. 
Det är upplyftande att springa på olika ställen, hemma blir det för det mesta samma runda, och sommartid i spåret nära oss. Här springer vi från vårt hotell och en runda över Tegbron och tillbaka över en gångbro. 
Även här var det regn av och till, men en stund med lite te och ett magasin tills skuren drar vidare var helt okej. 
Just nu är det slutrea på många affärer. Inte så mycket kvar så klart, men skoj att Umeå har fått en "Bric a Brac" butik. Här hittade jag en blus på 50%.
"Pryl 1900" besöker jag oftast då jag är här.  Sökte efter djupa tallrikar, men hittade inte någon som jag föll för och som var till rätt pris. Söker vidare. Hittade en lampa, som jag har en plan för. Lite av vad jag gjorde i går.
 
På kväll åt vi middag på en restaurang som jag upptäckte sist vi var här - Tonka. Den ligger alldeles intill Umeälven och har världens godaste mat. 
Havsöring, med små goda färskpotatisar i botten, chips av jordärtskocka, picklad äpple och annat mumsigt. 
Till maten ett torrt vitt vin med massor av smaker som passade perfekt till fisken. 
 
Hur kaffe och te serveras har betydelse. 
Efterrätten, romglass med ananas och passionsfrukt och...lite av varje, fräscht och gott var det i alla fall. 
 
Har ingen plan för i morgon, bara ett uppdrag som vi ska fixa,
rätt så skönt. 
 
♥ Maria
Kommentera inlägget här: